Ο Ρον Χάλασε

2

Τα διδακτικά σχόλια γύρω από τους κινδύνους των νέων μέσων και την αξία της πραγματικής φιλίας συνδυάζονται άνισα με ανάλαφρα, πλην επίπεδα αστεία.

Ο Ρον Χάλασε

Στο πολύ κοντινό μέλλον οι μικροί έφηβοι δεν έχουν να ανησυχούν για το αν θα βρουν φίλο. Χάρη σε ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ έχουν μόνιμη συντροφιά και μέσω εκείνου μπορούν να βρουν απόλυτα ταιριαστή παρέα, χάρη στον εξελιγμένο αλγόριθμο που «τρέχει» το λογισμικό του ανδροειδούς. Όλοι, εκτός από το Ρον, ο οποίος αποκτά έναν ελαττωματικό «φίλο» που τον μπλέκει σε μια σειρά από απίστευτες αναποδιές.

Η ανάγκη των παιδιών να απαγκιστρωθούν από τα social media, οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, η κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και η αξία της πραγματικής φιλίας βρίσκονται μεταξύ των ανησυχιών που θίγονται άνισα στην ταινία, η οποία ισορροπεί αμήχανα ανάμεσα στα ανάλαφρα πλην επίπεδα αστεία και τα διδακτικά σχόλια που νιώθει υποχρεωμένη να θέσει.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Αγγλία. 2021. Διάρκεια: 106 ́. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ρον Χάλασε

Ron's Gone Wrong
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ζαν-Φιλίπ Βάιν

Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μεταμορφώνεται στη "Φόνισσα" του Παπαδιαμάντη

Συναντήσαμε την εμβληματική ηθοποιό, η οποία μοιράστηκε μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία της κινηματογραφικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος που σκηνοθετεί η Εύα Νάθενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/11/2023

Φόνισσα

Η αριστουργηματική νουβέλα του Παπαδιαμάντη διασκευάζεται σαν ένας καφκικός, έμφυλα και κοινωνικά προσδιορισμένος υπαρξιακός εφιάλτης. Υποβλητική ατμόσφαιρα, συγκροτημένη σκηνοθεσία και μια πληθωρική ερμηνεία από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Πεσμένα Φύλλα

Λιτά, αλλά πολύχρωμα πλάνα, σινεφιλία, χιούμορ, πολλά πολλά τραγούδια και η πιο μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη ιστορία αγάπης: μια χαμηλόφωνη σινε-μπαλάντα για όλες τις φθινοπωρινές καρδιές.

Παιχνίδια Θανάτου

Ανερμάτιστη ταινία υπερφυσικού τρόμου, στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις συμβάσεις του είδους.

Σιωπηλή Οργή

Μια μονοδιάστατη και ωραιοποιημένα βίαιη περιπέτεια εκδίκησης χορογραφείται χωρίς στάλα αληθοφάνειας και χωρίς καθόλου διαλόγους.

Callas - Paris, 1958

Μια μυθική συναυλία επιχρωματίζεται και αποκαθίσταται ηχητικά, "εκσυγχρονίζοντας" μια μυθική στιγμή του σύγχρονου λυρικού θεάτρου.

Φαντάσματα, ιρλανδικές παμπ και πολιτική στο 14o Ethnofest

Το φεστιβάλ - γιορτή του εθνογραφικού κινηματογράφου παρουσιάζει τρεις μοναδικές ταινίες γύρω από τη μνήμη, τις προσωπικές μυθολογίες και την πνευματική κληρονομία.