Ο Ρον Χάλασε

2

Τα διδακτικά σχόλια γύρω από τους κινδύνους των νέων μέσων και την αξία της πραγματικής φιλίας συνδυάζονται άνισα με ανάλαφρα, πλην επίπεδα αστεία.

Ο Ρον Χάλασε

Στο πολύ κοντινό μέλλον οι μικροί έφηβοι δεν έχουν να ανησυχούν για το αν θα βρουν φίλο. Χάρη σε ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ έχουν μόνιμη συντροφιά και μέσω εκείνου μπορούν να βρουν απόλυτα ταιριαστή παρέα, χάρη στον εξελιγμένο αλγόριθμο που «τρέχει» το λογισμικό του ανδροειδούς. Όλοι, εκτός από το Ρον, ο οποίος αποκτά έναν ελαττωματικό «φίλο» που τον μπλέκει σε μια σειρά από απίστευτες αναποδιές.

Η ανάγκη των παιδιών να απαγκιστρωθούν από τα social media, οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, η κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και η αξία της πραγματικής φιλίας βρίσκονται μεταξύ των ανησυχιών που θίγονται άνισα στην ταινία, η οποία ισορροπεί αμήχανα ανάμεσα στα ανάλαφρα πλην επίπεδα αστεία και τα διδακτικά σχόλια που νιώθει υποχρεωμένη να θέσει.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Αγγλία. 2021. Διάρκεια: 106 ́. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ρον Χάλασε

Ron's Gone Wrong
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ζαν-Φιλίπ Βάιν

Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.