Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

3

Ένα απέριττο οδοιπορικό στη σκοτεινή και μελαγχολική, γι’ αυτό και επώδυνα ειλικρινή πλευρά της οικονομικής μετανάστευσης.

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

Γνωρίζοντας πως η απλότητα είναι ο συντομότερος δρόμος προς την αλήθεια, η Φερνάντα Βαλαντέζ αποφασίζει να βάλει χωρίς καμιά δραματική ωραιοποίηση το δάκτυλό της επί τον τύπον των ήλων ενός σοκαριστικού προβλήματος. Αυτό των άθλιων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πάμφτωχοι, νεαροί στην πλειονότητά τους Μεξικάνοι οι οποίοι αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο γιος της Μαγκνταλένα, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα και εκείνη τώρα τον αναζητά. Ο άλλος είναι ο Μιγκέλ, που έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό και στη δική του μητέρα. Οι πορείες τους θα διασταυρωθούν καθώς περιπλανιούνται στην έρημη παραμεθόριο, σε ένα απέριττο οδοιπορικό στη σκοτεινή και μελαγχολική, γι’ αυτό και επώδυνα ειλικρινή πλευρά της οικονομικής μετανάστευσης. Βραβευμένο στη Θεσσαλονίκη (Χρυσός Αλέξανδρος) και στο Σάντανς (βραβεία κοινού και σεναρίου), είναι σκηνοθετημένο με αμείλικτη οξυδέρκεια, κορυφώνεται όμως με ανορθόδοξη –το αταίριαστο στη γενική φαινομενολογική προσέγγιση επεξηγηματικό φλας μπακ– μελοδραματική ευκολία.

Μεξικό, Ισπανία. 2020. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα

Sin Senas Particulares / Identifying Features
3
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 95 '
  • Φερνάντα Βαλαντέζ

Η Μαγκνταλένα αναζητεί το γιο της, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα του Μεξικού. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό και στη δική του μητέρα. Οι πορείες τους θα διασταυρωθούν καθώς περιπλανιούνται στην έρημη παραμεθόριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

26/09/2022

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.