Η Ακρόαση

2,5

Ιδέες από τη «Δασκάλα του Πιάνου» κυκλοφορούν σε ένα ακόμα στιβαρό, αλλά πολύ πιο ακαδημαϊκό βορειοευρωπαϊκό δράμα γύρω από την προσωπική αλλοτρίωση των «προνομιούχων» μελών μιας τέλεια οργανωμένης κοινωνίας.

Η Ακρόαση

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1967, η Δάφνη Χαριζάνη μετακόμισε στη Γερμανία σε ηλικία τεσσάρων ετών, όπου και μεγάλωσε, ξεκινώντας καριέρα σκηνοθέτη («Στην Πυρά») και σεναριογράφου. Σταθερή συνεργάτιδα της Ίνα Βάισε («Der Architekt»), συνυπογράφει και το σενάριο της δεύτερης ταινίας της, πάνω στην ιστορία μιας τελειομανούς δασκάλας βιολιού με τραυματικό παρελθόν ως σολίστα, η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από τον υπομονετικό σύζυγο και τον νεαρό γιο της, επίσης μαθητή βιολιού, ενώ η ψυχολογική πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

Ιδέες από τη «Δασκάλα του Πιάνου» κυκλοφορούν σε ένα στιβαρό, αλλά πολύ πιο ακαδημαϊκό βορειοευρωπαϊκό δράμα γύρω από την προσωπική αλλοτρίωση των «προνομιούχων» μελών μιας τέλεια οργανωμένης κοινωνίας. Χαμηλότονο και συνταγμένο στρωτά, δεν διαθέτει τη διεισδυτική, πολυεπίπεδη προσέγγιση του Μίκαελ Χάνεκε, ενώ όσα κερδίζει με την πειθαρχημένη ερμηνεία της Νίνα Χος (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν), τα υπονομεύει με την υπερβολή του μάλλον αδέξιου φινάλε του.

Γερμανία, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ακρόαση

Das Vorspiel / The Audition
2,5
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ίνα Βάισε

Η Άνα είναι μια τελειομανής δασκάλα βιολιού η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από το σύζυγο και τον νεαρό γιο της, ενώ η πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.