Canto si tú Cantas, Τραγουδώ αν Τραγουδάς

2

Πολυπρόσωπο, θεατρικής δομής δράμα το οποίο φλερτάρει με το μιούζικαλ και την πειραματική αφήγηση, ενώ επιχειρεί να θίξει κάθε επίκαιρο θέμα της σύγχρονης «ανθρώπινης κατάστασης».

Canto si tú Cantas, Τραγουδώ αν Τραγουδάς

Στην προηγούμενη ταινία του με τον εύγλωττο τίτλο «Η Τέχνη Καταστρέφει», ο Νίκος Κορνήλιος («11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου», «Μητριαρχία») σχολίαζε το πώς η αληθινή ζωή γίνεται συχνά βορά στην «υψηλή» καλλιτεχνική δημιουργία. Στο «Τραγουδώ αν Τραγουδάς» γυρίζει το νόμισμα ανάποδα και εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο η μουσική και ο χορός μπορούν να μεταμορφώσουν την αλλοτριωμένη καθημερινότητά μας σε έναν (πρόσκαιρα;) ευτυχισμένο μικρόκοσμο. Αυτός εκτείνεται εδώ σε λίγα τετραγωνικά, όσα καταλαμβάνει το λατινοαμερικάνικο καφεθέατρο του Γιάννη και του Πάρι, οι οποίοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Ημέρα των Νεκρών, αλλά και τη δική τους επέτειο. Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται κάθε λογής περαστικοί και θαμώνες, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Canto si tú Cantas, Τραγουδώ αν Τραγουδάς - εικόνα 1

Πολυπρόσωπο, θεατρικής δομής δράμα, το «Τραγουδώ αν Τραγουδάς» φλερτάρει με το μιούζικαλ και την πειραματική αφήγηση, ενώ επιχειρεί να θίξει κάθε επίκαιρο θέμα της σύγχρονης «ανθρώπινης κατάστασης» (από την πολιτική στράτευση και την εθνική ταυτότητα ως την ανεργία, το χρέος της μνήμης και τις σχέσεις των φύλων). Αναπόφευκτα σχηματικό και φανερά άνισο.

Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 108΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Τραγουδώ αν Τραγουδάς

Canto Si Tú Cantas
2
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 108 '
  • Νίκος Κορνήλιος

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών και την επέτειό τους στο λατινοαμερικάνικο καφεθέατρό τους. Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται κάθε λογής περαστικοί και θαμώνες, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".