Ο Βιρτουόζος

1

Τηλεοπτικής κοπής και ανύπαρκτης πρωτοτυπίας βραδύκαυστο αλλά καθόλου υποβλητικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται πριν τους τίτλους τέλους.

Ο Βιρτουόζος

Ο σκηνοθέτης Νικ Σταλιάνο έχει καταφέρει κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο (sic) σε αυτό το βραδύκαυστο, αλλά καθόλου υποβλητικό ή εμπνευσμένο θρίλερ του· να συγκεντρώσει ένα κορυφαίο καστ (Άντονι Χόπκινς, Άμπι Κόρνις, Ντέιβιντ Μορς) γύρω από τον παντελώς άοσμο ερμηνευτικά Άνσον Μάουντ.

Ο τελευταίος ενσαρκώνει έναν (πολλά βαρύ) πληρωμένο εκτελεστή, ο οποίος αναλαμβάνει μια μυστηριώδη αποστολή που απειλεί να φέρει τον ίδιο στη θέση του θύματος. Κάτι που αντιλαμβανόμαστε όχι δραματουργικά αλλά από τον ειρμό των σκέψεών του, οι οποίες εκδηλώνονται μέσω φωνής οφ και συνιστούν το μοναδικό αφηγηματικό τρικ που σκαρφίζεται ο Σταλιάνο. Μια ανεπαρκής και κουραστική σκηνοθετική επιλογή, η οποία αδυνατεί να δώσει ξεχωριστή ταυτότητα στην τηλεοπτικής κοπής ταινία που λησμονείται πριν τους τίτλους τέλους.

ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Βιρτουόζος

The Virtuoso
1
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 110 '
  • Νικ Σταλιάνο

Ένας πληρωμένος εκτελεστής αναλαμβάνει δουλειά για την οποία γνωρίζει ελάχιστες πληροφορίες και καταλήγει να βρίσκεται μπλεγμένος σε μια κατάσταση που εντέλει απειλεί τον ίδιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.