Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

1,5

Ξεπερασμένη δραματουργικά πλοκή, η οποία επιχειρεί με αδέξιους χειρισμούς να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς.

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Το πασίγνωστο παραμύθι της Χιονάτης αποκτά μια νέα διασκευή, προβληματική ωστόσο στη ρίζα της. Διότι, εν προκειμένω, η Χιονάτη δεν είναι η ομορφότερη του βασιλείου, εξαιτίας των «περιττών» κιλών της. Παράλληλα, οι επτά νάνοι είναι θύματα μιας κατάρας που τους κατέστησε μικρόσωμους, πράσινους και –σωστά μαντέψατε– άσχημους. Τα μάγια σπάνε μόνο με το φιλί της πιο γοητευτικής πριγκίπισσας, στην οποία μετατρέπεται η Χιονάτη όταν φορά ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια που την αδυνατίζουν(!).

Πλαγίως, η ταινία επιχειρεί να εξάρει τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, αφηγηματικά όμως η απόπειρα ανατινάζεται. Οι μόνιμες, δήθεν παιχνιδιάρικες αλλά ουσιαστικά ενοχλητικές, ρομαντικές διεκδικήσεις της ηρωίδας σε συνδυασμό με τον υπερτονισμό της εμφάνισής της αποδεικνύουν την ξεπερασμένη ματιά των σκηνοθετών αλλά και τους αδέξιους χειρισμούς τους.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νότια Κορέα. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Red Shoes and the Seven Dwarfs
1,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Γιάνγκ Σικ Ουμ

Η Χιονάτη, καθώς αναζητά το βασιλιά-πατέρα της, ανακαλύπτει ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια, που όταν τα φοράει της αλλάζουν την όψη, κάνοντάς την εκθαμβωτικά όμορφη. Ταυτόχρονα, επτά πρώην ήρωες και νυν νάνοι πρέπει να την εντοπίσουν για να λύσουν τα μάγια τους, αλλά και να τη βοηθήσουν στην αποστολή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.