Ευτυχισμένοι Μαζί

3

ηχή δραματουργικά, μα πύρινη συναισθηματικά ταινία την οποία γεμίζουν πάθος οι αφοσιωμένες ερμηνείες.

Ευτυχισμένοι Μαζί

Η αεικίνητη κάμερα του Γουόνγκ Καρ-Βάι μετακομίζει σε εξωτικό ντεκόρ, ακολουθώντας δύο Κινέζους εραστές που ταξιδεύουν μέχρι την Αργεντινή, όπου και χωρίζουν. Δεν μπορούν όμως να ζήσουν χωριστά αλλά ούτε και μαζί πλέον, σε μια ρηχή δραματουργικά, μα πύρινη συναισθηματικά ταινία την οποία γεμίζουν πάθος οι αφοσιωμένες ερμηνείες των Λέσλι Τσουνγκ και Τόνι Λουνγκ. Η σοφιστικέ σκηνοθεσία, γεμάτη στιλ και αυταρέσκεια, γεννά ποιητικές στιγμές, παρασύρεται, «θορυβεί» και σίγουρα εντυπωσιάζει, χαρίζοντας στον βιρτουόζο auteur το αντίστοιχο βραβείο στο Φεστιβάλ Κανών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχισμένοι Μαζί

Happy Together
3
  • Δραματική
  • 1997
  • Διάρκεια: 96 '
  • Γουόνγκ Καρ-Βάι

Ο Φάι και ο Χο είναι δύο Κινέζοι εραστές οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι την Αργεντινή, όπου και χωρίζουν. Ο Φάι πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε μπαρ του Μπουένος Άιρες. Όταν ο Χο επιστρέφει στη ζωή του, δέχεται να τον φιλοξενήσει, όχι όμως και να ξαναγίνει εραστής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.

Στο Τέλος Ξυρίζουν το Γαμπρό

Ο δημιουργός τού "I Love Karditsa" ξαναχτυπά με μια αφόρητα κακόγουστη και απίστευτα κακοφτιαγμένη "κωμωδία" παρεξηγήσεων μετά… φόνων (καλλιτεχνικών και μη).

Salò, 120 Μέρες στα Σόδομα

Ταινία – σκάνδαλο και τελευταία της παζολινικής φιλμογραφίας, μεταγράφει με απίστευτη ωμότητα και 70s προβληματισμό τις ιδέες του Μαρκήσιου Ντε Σαντ στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτικο-φιλοσοφική πραγματικότητα.

Τα Αβγά και τα Πασχάλια

Μετά τους "Φύλακες του Χρυσού Αυγού" (2017) ο ατίθασος Μαξ επιστρέφει σε μια παραλλαγή της ίδιας παιδικής περιπέτειας, η οποία ενισχύει τα μηνύματα ομαδικής δουλειάς και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.