Έκρηξη Θυμού

1

Θυμωμένο από το πρώτο του πλάνο θρίλερ, το οποίο συντηρεί την ένταση με μια σειρά αναληθοφανών υπερβολών που δεν αργούν να το εκτροχιάσουν στην αυτοπαρωδία.

Έκρηξη Θυμού

Πολλοί έχουν σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά και το γάμο τους, αλλά αυτός ο Άντρας (όπως αναφέρεται στους τίτλους ο χαρακτήρας του Ράσελ Κρόου) τα παίρνει λίγο βαρύτερα από τους υπόλοιπους. Θλιμμένος βαριά, στην πρώτη κιόλας σκηνή της καινούργιας ταινίας του Γερμανού Ντέρικ Μπόρτε, που από την κωμωδία «Μια Οικογένεια… Ψώνιο» (2009) με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι ξέπεσε στην τριτοκλασάτη περιπέτεια «American Dreamer» (2018), μπουκάρει βίαια σ’ ένα σπίτι, σκοτώνει με σφυρί τους ενοίκους του και του βάζει φωτιά. Με τα νεύρα τσατάλια, καθώς αργότερα θα εξομολογηθεί πως «κάθε θυσία που έκανα στην αόρατη ζωή μου απορρίφθηκε», περιφέρεται άσκοπα πίσω από το τιμόνι του τζιπ του, μέχρι που συναντά στα φανάρια ενός μποτιλιαρίσματος τη Ρέιτσελ. Χωρισμένη μητέρα ενός αγοριού, με τα δικά της επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα, η οποία του τα χώνει γιατί άργησε να ξεκινήσει όταν άναψε πράσινο.

Ακολουθεί ένα ασταμάτητο κυνηγητό με σπασμένα τα φρένα, καθώς αυτή η καθημερινή αστική παρεξήγηση γίνεται η σπίθα που βάζει φωτιά στην οργή των κοινωνικά αδικημένων και ψυχολογικά ασταθών αυτής της γης. Ο σιωπηλός θυμός τους, ο οποίος μπορεί να εκραγεί με το παραμικρό ανά πάσα στιγμή και προς πάσα κατεύθυνση, μπαίνει στο στόχαστρο ενός οργισμένου από το πρώτο του πλάνο θρίλερ, το οποίο συντηρεί την ένταση με μια σειρά αναληθοφανών υπερβολών (γραμμένων από τον Καρλ Έλσγουορθ των «Νυχτερινή Πτήση», «Υποψίες» και «Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά») που δεν αργούν να το εκτροχιάσουν στην αυτοπαρωδία. Σ’ αυτό βοηθάει σημαντικά και η… άναρθρη ερμηνεία του Ράσελ Κρόου, ο οποίος υποδύεται πλέον κάθε ρόλο του με τον αυτόματο πιλότο.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Έκρηξη Θυμού

Unhinged
1
  • Θρίλερ
  • 2020
  • Διάρκεια: 90 '
  • Ντέρικ Μπόρτε

Η Ρέιτσελ είναι χωρισμένη μητέρα ενός αγοριού, η οποία μια μέρα που έχει αργήσει για τη δουλειά της τσακώνεται στα φανάρια με έναν άλλο οδηγό αυτοκινήτου. Εκείνος, όμως, είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, ο οποίος αρχίζει να την καταδιώκει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.