Μουλάν

2

Εικαστικά άρτια και καταιγιστική στη δράση της, μα με βεβιασμένη γραφή και επιφανειακή προσέγγιση των θεματικών της, η σύγχρονη «Μουλάν» μοιάζει υπερβολικά τακτοποιημένη, δίχως να εμπνέεται από την ηρωίδα της και να παίρνει αναγκαία ρίσκα.

Μουλάν

Μια ατρόμητη ηρωίδα που μεταμφιέζεται σε άντρα για να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειάς της στο πεδίο της μάχης φέρει αναπόφευκτα μια σειρά από ρήξεις: με τις πατριαρχικές δομές, τους στρατιωτικούς κανόνες, αλλά και με την ίδια την παράδοση των πριγκιπισσών της Disney. Η διαχρονική σαγήνη της Μουλάν, ωστόσο, από τον πρωτότυπο μύθο στο animation και τώρα στο live-action, συμπληρώνεται από τη θυελλώδη εσωτερική μεταμόρφωσή της, καθώς προχωρά σε μια βίαιη ενηλικίωση διεκδικώντας έμπρακτα τη χειραφέτησή της. Η σύγχρονη, άρτια εικαστικά, «Μουλάν» όμως, μοιάζει βεβιασμένη στη γραφή της και επιφανειακή στην προσέγγιση των θεματικών της. Έπειτα, το πενιχρό βάθος των χαρακτήρων είναι εμφανές στην περίπτωση της βασικής ηρωίδας, μια άξια παρ’ όλα αυτά Γιφέι Λιού, με μόνη καλύτερη την Γκογνκ Λι ως τη villain Ζιανιάνγκ. Τη νέα ηρωίδα η οποία προσδίδει διαστάσεις υπερηρωικής περιπέτειας στην ταινία, με την αναμενόμενη καταιγιστική δράση αλλά και το υπερβολικά τακτοποιημένο στήσιμο, που δεν αφήνει χώρο για ουσιαστικές καινοτομίες και ρίσκα.

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Μουλάν

Mulan
2
  • Περιπέτεια
  • 2020
  • Διάρκεια: 115 '
  • Νίκι Κάρο

Μια ατρόμητη νεαρή Κινέζα αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε άντρα και να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειάς της στη μάχη ενάντια σε επικίνδυνους εισβολείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".