Η Παρθένος του Αυγούστου

2

Αστικός ρομαντισμός και νεανική ελαφρότητα αναβλύζουν από το ανεπιτήδευτα ρομαντικό φιλμ, το οποίο όμως αγγίζει μόνο την επιφάνεια των θεμάτων που θίγει.

Η Παρθένος του Αυγούστου

Κατά το ήμισυ ταινία πόλης (Μαδρίτη) και φιλμ αφιερωμένο στην καλοκαιρινή ραστώνη, η «Παρθένος...» του Χονάς Τρουέμπα αποπνέει αστικό ρομαντισμό και νεανική ελαφρότητα χωρίς, ωστόσο, να παραβιάζεται η επιφάνεια των πραγμάτων. Όλα ξεκινούν όταν η 33χρονη ηρωίδα, η Ιτσάσο Αράνα, σε μια γλυκιά ερμηνεία που ευθύνεται για τη θαλπωρή της ταινίας, αποφασίζει να περάσει τον Αύγουστο μόνη σε διαμέρισμα της ισπανικής πρωτεύουσας, ώστε να τα βρει με τον εαυτό της. Το καλοκαίρι εξάλλου προσφέρεται για τέτοιου είδους εσωτερικές αναζητήσεις, μιας και τότε είναι η εποχή που συμβαίνουν τα πάντα και τίποτα μαζί.

Η Παρθένος του Αυγούστου - εικόνα 1

Ο Τρουέμπα αποπειράται να δημιουργήσει μια ταινία με τα χειροπιαστά συναισθήματα ενός Ερίκ Ρομέρ («Ιστορίες του Καλοκαιριού») και τη διαλογική σπιρτάδα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην τριλογία των «Μετά...», για να παραδώσει εντέλει ένα φιλμ συνεχών συζητήσεων και μετρημένης ουσίας, το οποίο ξεφεύγει σε διάρκεια. Η θηλυκότητα και το άγχος της μητρότητας, είναι προβληματισμοί που απασχολούν την ηρωίδα και τις συναναστροφές της και μπολιάζουν με ζωντάνια τα κάδρα με φόντο τα παστέλ χρώματα της Μαδρίτης, η ενέργεια όμως παραμένει σε αδικαιολόγητα υποτονικά επίπεδα. Και να πεις ότι οι πρωταγωνιστές δεν πίνουν τις cervezas τους...

Ισπανία. 2019. Διάρκεια: 129 ́. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παρθένος του Αυγούστου

La Virgen de Agosto
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 129 '
  • Χονάς Τρουέμπα

Αστικός ρομαντισμός και νεανική ελαφρότητα αναβλύζουν από το ανεπιτήδευτα ρομαντικό φιλμ, το οποίο όμως αγγίζει μόνο την επιφάνεια των θεμάτων που θίγει, ενώ κρατά αδικαιολόγητα την ενέργειά του σε υποτονικά επίπεδα, παρά τη γλυκιά ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα 5 must-see στο διαδικτυακό 13ο Ethnofest

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Sight & Sound: Η ανατρεπτική λίστα των 100 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών

Ιστορικές αλλαγές έβγαλε η καθιερωμένη ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού η οποία ανέδειξε ένα καινούριο νούμερο ένα αλλάζοντας τα δεδομένα.

Αυτά είναι τα πρώτα φαβορί για τα 95α βραβεία Όσκαρ

Καθώς ξεκινά η λεγόμενη "εποχή των βραβείων", ρίχνουμε μια ματιά στις ταινίες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Οι 25 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με το IndieWire

Το έγκριτο αμερικανικό σάιτ επιλέγει τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς.

Το τρέιλερ του "Cocaine Bear" είναι ακριβώς όσο ακραίο νομίζετε

Μια κραυγαλέα αληθινή ιστορία εμπνέει τη μάλλον πιο "καμένη" ταινία του 2023.

Τα βραβεία του 35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Παρουσία του κορυφαίου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, η μακροβιότερη κινηματογραφική διοργάνωση της Αθήνας μοίρασε τις δάφνες της.