Η Παρθένος του Αυγούστου

2

Αστικός ρομαντισμός και νεανική ελαφρότητα αναβλύζουν από το ανεπιτήδευτα ρομαντικό φιλμ, το οποίο όμως αγγίζει μόνο την επιφάνεια των θεμάτων που θίγει.

Η Παρθένος του Αυγούστου

Κατά το ήμισυ ταινία πόλης (Μαδρίτη) και φιλμ αφιερωμένο στην καλοκαιρινή ραστώνη, η «Παρθένος...» του Χονάς Τρουέμπα αποπνέει αστικό ρομαντισμό και νεανική ελαφρότητα χωρίς, ωστόσο, να παραβιάζεται η επιφάνεια των πραγμάτων. Όλα ξεκινούν όταν η 33χρονη ηρωίδα, η Ιτσάσο Αράνα, σε μια γλυκιά ερμηνεία που ευθύνεται για τη θαλπωρή της ταινίας, αποφασίζει να περάσει τον Αύγουστο μόνη σε διαμέρισμα της ισπανικής πρωτεύουσας, ώστε να τα βρει με τον εαυτό της. Το καλοκαίρι εξάλλου προσφέρεται για τέτοιου είδους εσωτερικές αναζητήσεις, μιας και τότε είναι η εποχή που συμβαίνουν τα πάντα και τίποτα μαζί.

Η Παρθένος του Αυγούστου - εικόνα 1

Ο Τρουέμπα αποπειράται να δημιουργήσει μια ταινία με τα χειροπιαστά συναισθήματα ενός Ερίκ Ρομέρ («Ιστορίες του Καλοκαιριού») και τη διαλογική σπιρτάδα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην τριλογία των «Μετά...», για να παραδώσει εντέλει ένα φιλμ συνεχών συζητήσεων και μετρημένης ουσίας, το οποίο ξεφεύγει σε διάρκεια. Η θηλυκότητα και το άγχος της μητρότητας, είναι προβληματισμοί που απασχολούν την ηρωίδα και τις συναναστροφές της και μπολιάζουν με ζωντάνια τα κάδρα με φόντο τα παστέλ χρώματα της Μαδρίτης, η ενέργεια όμως παραμένει σε αδικαιολόγητα υποτονικά επίπεδα. Και να πεις ότι οι πρωταγωνιστές δεν πίνουν τις cervezas τους...

Ισπανία. 2019. Διάρκεια: 129 ́. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παρθένος του Αυγούστου

La Virgen de Agosto
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 129 '
  • Χονάς Τρουέμπα

Αστικός ρομαντισμός και νεανική ελαφρότητα αναβλύζουν από το ανεπιτήδευτα ρομαντικό φιλμ, το οποίο όμως αγγίζει μόνο την επιφάνεια των θεμάτων που θίγει, ενώ κρατά αδικαιολόγητα την ενέργειά του σε υποτονικά επίπεδα, παρά τη γλυκιά ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.