Οι Εραστές της Γέφυρας

4

Ανοικονόμητοι και παρορμητικοί, οι «Εραστές της Γέφυρας» αποτελούν το θεαματικότερο ρομάντζο του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά, αποθέωση του βρόμικου ρεαλισμού και λυρική ωδή στον τρελό έρωτα.

Οι Εραστές της Γέφυρας

Μια από τις πιο πολύπαθες ταινίες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, οι «Εραστές της Γέφυρας» αποδείχτηκαν ήδη από την αρχή μια κινηματογραφική περιπέτεια χωρίς καμιά αίσθηση του μέτρου. Διαδοχικές υπερβάσεις προϋπολογισμού, σημαντικότατες καθυστερήσεις γυρισμάτων και σπατάλη χειρονομιών, συναισθημάτων, χρωμάτων και αφηγηματικής ενέργειας που σπάνια συναντά κανείς στη μεγάλη οθόνη. Magnum opus του υπερφιλόδοξου Λεός Καράξ («Η Δική μας Νύχτα», «Holy Motors»), απαθανατίζει την παθιασμένη ερωτική σχέση δύο αστέγων, του εθισμένου στις ουσίες Αλέξ και της Μισέλ, η οποία χάνει σταδιακά την όρασή της, πάνω στην αρχαιότερη γέφυρα του Παρισιού.

Ένα ιστορικό μνημείο, μια σύγχρονη μεγαλούπολη, μια διαχρονική ιστορία και μια βρόμικα ρεαλιστική, καθαρά σωματική προσέγγιση στο μύθο του τρελού έρωτα. Ανοικονόμητος και παρορμητικός, ο Καράξ παρασύρει τα πάντα σε έναν χωρίς φρένο και χωρίς αυτοσυγκράτηση μεθυστικό χορό ξέφρενων εικόνων, παθιασμένων όσο και οι αυτοκαταστροφικοί ήρωές του. Έτσι, η εξεζητημένη βιρτουοζιτέ του μετατρέπεται σε σπαρακτική χειρονομία και η διηγηματική υπερβολή του σε λυρική εξομολόγηση, αναδεικνύοντας τους «Εραστές της Γέφυρας» στο θεαματικότερο ρομάντζο του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά.

Γαλλία. 1991. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Εραστές της Γέφυρας

Les Amants du Pont-Neuf
4
  • Δραματική
  • 1991
  • Διάρκεια: 125 '
  • Λεός Καράξ

Στην αρχαιότερη γέφυρα του Παρισιού, δύο άστεγοι, ο εθισμένος στις ουσίες Αλέξ και η Μισέλ, η οποία χάνει σταδιακά την όρασή της, θα ζήσουν μια παθιασμένη ερωτική ιστορία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.