Το Κυνήγι του Κλέφτη

3,5

Ο Χίτσκοκ διασκεδάζει με ένα απολαυστικό, κοσμοπολίτικο θρίλερ. | Powered by Uber.

Το Κυνήγι του Κλέφτη

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς ένα καθαρά ψυχαγωγικό και ευκολοδιάβαστο μπεστσέλερ (δια χειρός Ντέιβιντ Ντοντζ), μετατρέπεται μπροστά στην κάμερα του ιδιοφυούς Άλφρεντ Χίτσκοκ σε ένα απολαυστικό παιχνίδι κλεφτών και αστυνόμων με άφθονο ψυχαναλυτικό ψαχνό: Στο πολυτελές Μονακό, ένας ασύλληπτος λωποδύτης που έχει πλέον αποσυρθεί ερωτεύεται μια πλούσια Αμερικάνα, κινώντας όμως τις υποψίες της αστυνομίας για το αν έχει ξαναρχίσει τις ληστείες κοσμημάτων. Γνωρίζοντας ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, αποφασίζει να του στήσει παγίδα και να τον ξεσκεπάσει ο ίδιος.

Το μόνιμο χιτσκοκικό μοτίβο του αθώου/ένοχου κρύβει ένα σωρό αναφορές σε ασυνείδητες επιθυμίες, απωθημένα και νευρώσεις, αφηγούμενο παράλληλα μια "κρυφή" ιστορία σεξουαλικής ενηλικίωσης. Ο ήρωας θα αφήσει στο τέλος πίσω του την ξεκάθαρα παιδιάστικη συμπεριφορά του και θα ωριμάσει (με φροϋδο-πουριτανικό τρόπο) ενδίδοντας στη δέσμευση του γάμου. Ο Χίτσκοκ, όπως πάντα, τα χειρίζεται όλα αυτά κι άλλα τόσα (ο πολλαπλός ρόλος των κοσμημάτων, το ερωτικό σασπένς, η σημειολογία του φαγητού) με διαβολεμένο κέφι και αξεπέραστη βιρτουοζιτέ, σε μια από τις πιο ανάλαφρες, παιχνιδιάρικες στιγμές του.

ΗΠΑ. 1955. Διάρκεια: 106΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κυνήγι του Κλέφτη

To Catch a Thief
3,5
  • Θρίλερ
  • 1955
  • Διάρκεια: 106 '
  • Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας ασύλληπτος λωποδύτης που έχει πλέον αποσυρθεί ερωτεύεται μια πλούσια Αμερικάνα η οποία παραθερίζει στην Κυανή Ακτή και, χωρίς να το καταλάβει, καταλήγει καταζητούμενος της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Σάιμον Πεγκ και η αθόρυβη πορεία του στην κορυφή του coolness

Ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς του Χόλιγουντ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Ανατρέχουμε στην πορεία του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2026

"Παρασκευή και 13": Οι cult ταινίες τρόμου στη σωστή σειρά

Άσε την χρονολογική σειρά και κάνε back to back για να γιορτάσεις την ημέρα, με μαραθώνιο στο σπίτι με εναλλακτική σειρά, από την καλύτερη ταινία προς την χειρότερη.

Μετά τον "Καποδίστρια", (φαίνεται ότι) έρχεται ο "Κολοκοτρώνης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Το budget της νέας παραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποιος ήταν ο "Γέρος του Μοριά", που εμπνέει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο στο επόμενο έργο του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (12-18/02)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

"Ανεμοδαρμένα Ύψη": Η πρόκληση της κινηματογραφικής μεταφοράς για την Έμεραλντ Φένελ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά πάντα αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα.

Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας από τη Cinemathesis

Τα εργαστήρια, που είναι σχεδιασμένα για εφήβους και ενήλικες, έχουν σχεδιαστεί για δημιουργούς και λάτρεις του οπτικοακουστικού μέσου.