Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

2

Μυστήριο, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια άτσαλη κορύφωση που χαλάει το παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Σαν να συνεχίζει το ρόλο του από το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ, ο Δανός Κλάες Μπανγκ μετακομίζει από τη Στοκχόλμη στη λίμνη Κόμο και υποδύεται έναν (ακόμα) φιλόδοξο κριτικό τέχνης που μαζί με μια κοπέλα την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα ταξιδεύουν μέχρι την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Χαρακτήρες –όχι όλοι εντελώς πειστικοί– με σκοτεινό παρελθόν και θολά κίνητρα, χιτσκοκικό άγγιγμα, σέξι ατμόσφαιρα και μια αντιδιαστολή έρωτα και τέχνης, έννοιες που μπορούν να είναι εξίσου γοητευτικές, παραπλανητικές κι αυθαίρετες. Βασισμένος σ’ ένα μυθιστόρημα του Τσαρλς Γουίλφορντ, ο τηλεοπτικός Τζιουζέπε Καποτόντι («Suburra», «Berlin station») αγωνίζεται να πυκνώσει το μυστήριο γύρω από πλαστά συναισθήματα και εικαστικά αριστουργήματα, η άτσαλη κορύφωσή του, όμως, χαλάει το ατμοσφαιρικό παιχνίδι των λεπτομερειών, των υπονοουμένων και των λεπτών ισορροπιών. Πάντως, αν και διδακτική, η ειρωνική τελική ανατροπή σώζει αρκετά προσχήματα.

Μ. Βρετανία, Ιταλία. 2019. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

The Burnt Orange Heresy
2
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τζουζέπε Καποτόντι

Ένας φιλόδοξος κριτικός τέχνης και η ερωμένη του, την οποία γνώρισε μόλις την προηγούμενη μέρα, ταξιδεύουν ως την έπαυλη ενός πάμπλουτου συλλέκτη. Εκείνος έχει στο νου του μια δελεαστική πλεκτάνη, η οποία εμπλέκει έναν άφαντο για δεκαετίες θρυλικό ζωγράφο που ζει μυστικά στο ίδιο κτήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.