Ραντεβού με τους Μαλάουα

Ξεκούδουνη φάρσα - χαζοχαρούμενη σάτιρα των reality show που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια στιγμή.

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Θα μπορούσε να ήταν μια ιδέα βγαλμένη από την αληθινή ζωή της TV: ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μόνο που πρέπει να το κάνουν με τον αφρικανικό τρόπο, εγκαταλείποντας δηλαδή τις πολυτελείς ανέσεις τους και υπακούοντας στα τοπικά ήθη και έθιμα.

Καθόλου κακή αρχή για μια λαϊκή κωμωδία εθνολογικού ενδιαφέροντος και τριτοκοσμικών παρεξηγήσεων, η οποία θα μπορούσε παράλληλα να σχολιάσει - από ξώφαλτσα έως δεικτικά - τον κατασκευασμένο ρεαλισμό και την ηδονοβλεπτική λαγνεία των τηλεοπτικών reality show. Μόνο που o εμπορικά δοκιμασμένος στο είδος Τζέιμς Χιουθ (του μεγάλου σουξέ «Brice de Nice», του live action «Λούκυ Λουκ» και του «Η Αγάπη δεν Έρχεται Μόνη») αστοχεί εδώ εντελώς, επιστρατεύοντας χιούμορ Δελφιναρίου και σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανόητων «αστείων». Μεγίστης απορίας άξιον η συμμετοχή του πρωτοκλασάτου καστ σε μια τόσο ξεκούδουνη φάρσα που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια και μόνη στιγμή.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Rendez-vous Chez les Malawas
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τζέιμς Χιουθ

Ένας τηλεοπτικός άνκορμαν, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.