Ραντεβού με τους Μαλάουα

Ξεκούδουνη φάρσα - χαζοχαρούμενη σάτιρα των reality show που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια στιγμή.

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Θα μπορούσε να ήταν μια ιδέα βγαλμένη από την αληθινή ζωή της TV: ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μόνο που πρέπει να το κάνουν με τον αφρικανικό τρόπο, εγκαταλείποντας δηλαδή τις πολυτελείς ανέσεις τους και υπακούοντας στα τοπικά ήθη και έθιμα.

Καθόλου κακή αρχή για μια λαϊκή κωμωδία εθνολογικού ενδιαφέροντος και τριτοκοσμικών παρεξηγήσεων, η οποία θα μπορούσε παράλληλα να σχολιάσει - από ξώφαλτσα έως δεικτικά - τον κατασκευασμένο ρεαλισμό και την ηδονοβλεπτική λαγνεία των τηλεοπτικών reality show. Μόνο που o εμπορικά δοκιμασμένος στο είδος Τζέιμς Χιουθ (του μεγάλου σουξέ «Brice de Nice», του live action «Λούκυ Λουκ» και του «Η Αγάπη δεν Έρχεται Μόνη») αστοχεί εδώ εντελώς, επιστρατεύοντας χιούμορ Δελφιναρίου και σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανόητων «αστείων». Μεγίστης απορίας άξιον η συμμετοχή του πρωτοκλασάτου καστ σε μια τόσο ξεκούδουνη φάρσα που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια και μόνη στιγμή.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Rendez-vous Chez les Malawas
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τζέιμς Χιουθ

Ένας τηλεοπτικός άνκορμαν, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.