Ραντεβού με τους Μαλάουα

Ξεκούδουνη φάρσα - χαζοχαρούμενη σάτιρα των reality show που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια στιγμή.

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Θα μπορούσε να ήταν μια ιδέα βγαλμένη από την αληθινή ζωή της TV: ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μόνο που πρέπει να το κάνουν με τον αφρικανικό τρόπο, εγκαταλείποντας δηλαδή τις πολυτελείς ανέσεις τους και υπακούοντας στα τοπικά ήθη και έθιμα.

Καθόλου κακή αρχή για μια λαϊκή κωμωδία εθνολογικού ενδιαφέροντος και τριτοκοσμικών παρεξηγήσεων, η οποία θα μπορούσε παράλληλα να σχολιάσει - από ξώφαλτσα έως δεικτικά - τον κατασκευασμένο ρεαλισμό και την ηδονοβλεπτική λαγνεία των τηλεοπτικών reality show. Μόνο που o εμπορικά δοκιμασμένος στο είδος Τζέιμς Χιουθ (του μεγάλου σουξέ «Brice de Nice», του live action «Λούκυ Λουκ» και του «Η Αγάπη δεν Έρχεται Μόνη») αστοχεί εδώ εντελώς, επιστρατεύοντας χιούμορ Δελφιναρίου και σπάζοντας κάθε ρεκόρ ανόητων «αστείων». Μεγίστης απορίας άξιον η συμμετοχή του πρωτοκλασάτου καστ σε μια τόσο ξεκούδουνη φάρσα που δεν καταφέρνει να γίνει διασκεδαστική ούτε για μια και μόνη στιγμή.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Rendez-vous Chez les Malawas
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τζέιμς Χιουθ

Ένας τηλεοπτικός άνκορμαν, ένας stand-up κωμικός, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως ένα απομονωμένο αφρικανικό χωριό και να ζήσουν δυο εβδομάδες με τη φυλή των Μαλάουα για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

National Board of Review: Το "Top Gun: Maverick" είναι η καλύτερη ταινία του 2022

Κριτικοί, κινηματογραφιστές και ακαδημαϊκοί ανέδειξαν το νέο περιπετειώδες σίκουελ ως την πλέον σπουδαιότερη της χρονιάς βάζοντας την πρώτη "φωτιά" στα προσεχή οσκαρικά φαβορί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Χρήστο Πασσαλή, τι συμβαίνει στο "Ησυχία 6-9";

Ο πρωταγωνιστής και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μάς μιλά για τη weird ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται στο ιδιοσυγκρασιακό ντεμπούτο του.

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.