Ο Πίνκι και οι Πειρατές

1,5

Το «Νησί των Θησαυρών» συναντά τους «Πειρατές της Καραϊβικής», σε μια οικογενειακή περιπέτεια με γυμνασιακό χιούμορ και ανάλογο επίπεδο παραγωγής.

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Γεννημένος από τη φαντασία του τραγουδιστή, συνθέτη και ηθοποιού Τέργε Φορμόε, ο πειρατής Μαυρογένης είναι ένας σταρ της νορβηγικής ποπ κουλτούρας, διάσημος για μια σειρά από θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές, graphic novels και ταινίες. Σε μία από τις τελευταίες ο νεαρός ορφανός Πίνκι γίνεται μέλος του πληρώματός του και συμμετέχει στην αναζήτηση του μυθικού θησαυρού του Λάμα Ράμα, ιδιοκτησία ενός εκκεντρικού σουλτάνου και στόχο πολλών αδίστακτων παρανόμων των Επτά Θαλασσών.

Σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό, αυτή η οικογενειακή περιπέτεια συνδυάζει όλα τα κλισέ της πειρατικής δράσης (το «Νησί των Θησαυρών» συναντά τους «Πειρατές της Καραϊβικής») με γυμνασιακό χιούμορ (οι πορδές πέφτουν βροχή) και ανάλογο επίπεδο παραγωγής. Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά μοιάζει με κάτι ελαφρώς θεαματικότερο από φροντισμένη παιδική θεατρική παράσταση.

Νορβηγία, Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 96 '
  • Τζον Αντρέας Άντερσεν

Ο ορφανός Πίνκι ακολουθεί τον θρυλικό Πειρατή Μαυροδόντη στην αναζήτηση του μυθικού θησαυρού του Λάμα Ράμα, ιδιοκτησία ενός εκκεντρικού σουλτάνου και στόχο πολλών αδίστακτων παρανόμων των Επτά Θαλασσών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.