Emma.

2,5

Πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο μεταφορά ενός πνευματώδους μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, καλοστημένη και καλοπαιγμένη ταινία, αλλά με λίγα πράγματα να προχωρούν βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια.

Emma.

Μοντέρνα ηρωίδα για τα λογοτεχνικά πρότυπα του 1900, η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ δεν είναι ένας εξαρχής συμπαθητικός χαρακτήρας. Η Τζέιν Όστεν όμως περιγράφει με αφηγηματική επιδεξιότητα και σαρκαστικό χιούμορ την πορεία προς τη συναισθηματική ενηλικίωσή της, (αυτο)παγιδεύοντάς τη μέσα στην υπερβολική αυτοπεποίθησή της. Τιμωρώντας τη για τον τρόπο με τον οποίο, ως χαρισματική προξενήτρα, χειρίζεται τα αισθήματα των γύρω της, ενώ αγνοεί επιδεικτικά τα δικά της, η συγγραφέας στήνει ένα χαρωπό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων με διδακτική όσο και ειρωνική κατάληξη.

Η σινε-διασκευή της ροκ φωτογράφου Ότομ ντε Γουάιλντ παραμένει πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο, όχι πολύ μακριά από εκείνη του Ντάγκλας ΜακΓκραθ, με την Γκουίνεθ Πάλτροου, εν έτει 1996. Καλοστημένη, καλοπαιγμένη και με μια μεταμοντέρνα αύρα, αν και τελικά λίγα πράγματα προχωρούν εδώ βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια. Τα απανωτά πηγαινέλα αποδυναμώνουν τους χαρακτήρες, οι διάλογοι κουβαλούν μόνοι τους όλη την εξέλιξη της πλοκής και η προσεγμένη εικονογραφία (κάδρα, σκηνικά, κοστούμια) παραμένουν στο επίπεδο της φροντισμένης αναπαράστασης εποχής.

Μ. Βρετανία. 2020. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Emma.

2,5
  • Κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 125 '
  • Ότομ ντε Γουάιλντ

Στην Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ έχει ως χόμπι τα προξενιά. Παγιδευμένη μέσα την υπερβολική αυτοπεποίθησή της και παραμελώντας τα συναισθήματά της, θα εμπλακεί σε μια σειρά από παρεξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/01/2026

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".

Οι "Μέρες & Νύχτες του Χρήστου στο Δαναό" γιορτάζουν τα 40 χρόνια του "Μπλε Βελούδο"

Ο αγαπημένος κύκλος προβολών υποδέχεται το 2026 με ένα αριστούργημα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01

Τίμοθι Σαλαμέ και Τζος Σάφντι σε ένα κυνήγι για δόξα, ένα τρομο-σίκουελ από τη Μεγάλη Βρετανία και όλες οι νέες κυκλοφορίες της επόμενης εβδομάδας.

Οι αστέρες που συναντάμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Μπόουι, Έμα Στόουν, Τομ Γουέιτς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και όλα τα είδωλα που θα δούμε στα σινεμά από 8-14/01.

20 ταινίες που μίλησαν για τοξικές σχέσεις προς αποφυγή

Από τον "Πόλεμο των Ρόουζ" μέχρι την "Ιστορία γάμου" και τις "500 μέρες με τη Σάμερ" η συλλογή περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα ταινιών για προβληματικές σχέσεις.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους το ΠΣΚ

Μία ιστορία αστικής επιβίωσης με την υπογραφή του Σον Μπέικερ, το πορτραίτο ενός συζύγου που θρηνεί και όλες οι ταινίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 08/01.