Ciao Italia

Παλιομοδίτικη αισθητική μεταξύ βιντεοκασέτας και τηλεοπτικής σειράς χαμηλού προϋπολογισμού, ξεπερασμένα στερεοτυπικά αστεία, λαϊκίστικες πολιτικές γενικεύσεις και η συνολικά ράθυμη σκηνοθεσία φτιάχνουν ένα ενοχλητικά κακοστημένο κωμικό heist movie.

Ciao Italia

Ως μια «σουρεαλιστική πολιτική κωμωδία» συστήνεται το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Παπαθεοδώρου, το οποίο θέλει μια παρέα πέντε άνεργων νεαρών γυναικών να στήνει την κλοπή μιας τράπεζας, με τη βοήθεια της ηλικιωμένης αντάρτισσας σπιτονοικοκυράς τους. Εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους στέκεται η στενή παρακολούθηση των κινήσεών τους από έναν συνταξιούχο βασιλικό χωροφύλακα και τα τσιράκια του. Με παλιομοδίτικη αισθητική, κάτι ανάμεσα σε βιντεοκασέτα των ’80s και τηλεοπτική σειρά χαμηλού προϋπολογισμού, η ταινία του Παπαθεοδώρου αγνοεί τόσο το χιούμορ όσο και το υποτυπώδες σασπένς, σε ένα έτσι κι αλλιώς ενοχλητικά κακοστημένο heist movie.

Ξεπερασμένα στερεότυπα χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως έμπνευση για δύσπεπτα αστεία που διαρκώς ανακυκλώνονται (χαζή ξανθιά, ανόητος αστυνομικός), η πολιτική διάσταση της υπόθεσης αναλώνεται σε λαϊκίστικες γενικεύσεις, ενώ η ίδια η κλοπή επιτυγχάνεται χάρη σε ένα παιδαριώδες εύρημα. Επιπλέον πρόβλημα ο πλήρης κατακερματισμός της αφήγησης σε ράθυμα σκηνοθετημένες υποπλοκές, που εξανεμίζει το όποιο ενδιαφέρον για τη συνέχεια των όσων διαδραματίζονται επί της οθόνης. Τώρα, αν αναρωτιέστε πού οφείλεται η αναφορά του τίτλου στη γειτονική χώρα, η απάντηση του φινάλε θα σας αφήσει άναυδους...

Ελλάδα. 2020. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Ciao Italia

  • Κωμωδία
  • 2020
  • Γιώργος Παπαθεοδώρου

Μια παρέα άνεργων γυναικών αποφασίζει να κλέψει μια τράπεζα με τη βοήθεια της ηλικιωμένης αντάρτισσας σπιτονοικοκυράς τους, όμως αγνοούν ότι τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους παρακολουθούν ένας συνταξιούχος βασιλικός χωροφύλακας και τα τσιράκια του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.