Πρόβατα εναντίον Λύκων 2

2,5

Καλοστημένο animation που δεν μασκάρει τον διδακτικό τόνο του, εξερευνώντας με ευχάριστα αλληγορικό τόνο και χαλαρή διάθεση έννοιες δύσκολες για το λιλιπούτειο κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Πρόβατα εναντίον Λύκων 2

Αφού κατάφεραν να ζήσουν μαζί πρόβατα και λύκοι, όπως απέδειξε η πρώτη ταινία, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τι τρώνε οι τελευταίοι, το σίκουελ ρίχνει τα μονιασμένα ζώα σε νέες περιπέτειες. Η γαλήνη τους διαταράσσεται όταν μερικοί μοχθηροί λύκοι ανακαλύπτουν το ειδυλλιακό χωριό τους και απειλούν να το καταστρέψουν, με τον επίσης λύκο αρχηγό Γκρέι να καλείται να τους προστατεύσει. Χωρίς να μασκάρει τον διδακτικό τόνο του, το καλοστημένο animation κερδίζει πόντους εξερευνώντας τη σημασία της ανάληψης ευθύνης, της συνεργασίας αλλά και των ενοχών απευθυνόμενο σε ένα κοινό μικρό ηλικιακά. Ακόμη, η χαλαρή ατμόσφαιρα βοηθά να αναδειχτεί ο ευχάριστα αλληγορικός τόνος της ταινίας και όσα κοινότοπα μα σημαντικά θέλει να πει.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ρωσία. 2019. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόβατα εναντίον Λύκων 2

Volki i Ovtsy: Khod Sviney / Sheep and Wolves: Pig Deal
2,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 85 '
  • Βλαντιμίρ Νικολάεφ

Ο θαρραλέος λύκος Γκρέι καλείται να προστατεύσει το χωριό όπου ζει μονιασμένα με τα πρόβατα, όταν μια μοχθηρή αγέλη λύκων απειλεί να τους επιτεθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα highlights του Animasyros 2023

Καθώς ετοιμάζουμε βαλίτσες για τη μεγάλη γιορτή του animation στην Ερμούπολη, σταχυολογούμε όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2023

Μια διαφορετική προβολή της "Λάμψης" του Κιούμπρικ

Με αφορμή τη μετάφραση ενός διάσημου βιβλίου του Μαρκ Φίσερ, τα θερινά Παναθήναια φιλοξενούν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό event.

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.