Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

2

Παλιομοδίτικη λογική και μοντέρνα ψηφιακά εφέ αναβιώνουν σαν σχολικό ιστορικό (και πατριωτικό) εγχειρίδιο την αποφασιστικότερη ναυμαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Επιχειρώντας να ανατρέψει ένα σερί πρόσφατων αποτυχιών (τα δραματικά «Ανώνυμος», «Stonewall» και τις περιπέτειες «Λευκός Οίκος: Η Πτώση», «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή»), ο Γερμανός μπλοκμπαστεράς Ρόλαντ Έμεριχ καταφεύγει στην ασφαλή λύση της ιστορικής πολεμικής περιπέτειας. Αληθινοί χαρακτήρες, μυθοπλαστικά και καταγεγραμμένα διλήμματα, παλιομοδίτικη χολιγουντιανή λογική, στρέιτ, επική αφήγηση (μακριά από το χαρακτηριστικό παρωδιακό ύφος του σκηνοθέτη) και μοντέρνα ψηφιακά εφέ αναβιώνουν σαν σχολικό πατριωτικό εγχειρίδιο την αποφασιστικότερη ναυμαχία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως την έχουμε ξαναδεί στο ομώνυμο φιλμ του 1976: την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα στις συμμαχικές δυνάμεις του Ειρηνικού. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, όμως ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 138΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Midway
2
  • Πολεμική
  • 2019
  • Διάρκεια: 138 '
  • Ρόλαντ Έμεριχ

Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της τρίτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), στο οποίο η πολιτική και η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα "Wild Horse Nine" μονοπωλούν δηλώσεις και συζητήσεις. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τρίτης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/09/2026

Ταινίες με μικρούς πρωταγωνιστές που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες με παιδιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της δεύτερης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο ξεκίνησε δυναμικά, βρίσκοντας ήδη το πρώτο του μεγάλο φαβορί. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της δεύτερης μέρας.

"Κωδικός Τεχεράνη": Ο Λίαμ Νίσον επιστρέφει σε επικίνδυνες αποστολές

Ένα κατασκοπικό θρίλερ με φόντο το Ιράν, μυστικά εκατομμύρια και πρωταγωνιστές τους Λίαμ Νίσον και Ζάκαρι Λέβι έρχεται στις αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να πας σινεμά για την "Πατρίδα" του Πάβελ Παβλικόφσι;

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για ένα road movie που θυμίζει τις μπεργκμανικές "Άγριες Φράουλες".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (03-09/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.