Ορεινές Συμφωνίες

2

Στρατευμένη οπτική (παραγωγή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης»), η οποία αναπτύσσεται χωρίς αιχμές, αλλά με χιούμορ και κινηματογραφική ευφράδεια.

Ορεινές Συμφωνίες

Μια ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε παραγωγή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης». Κανείς δεν μπορεί να περιμένει «αντικειμενικότητα» ή προσπάθεια απομυθοποίησης του εμβληματικού και αμφιλεγόμενου πολιτικού, ο οποίος διηγείται, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, συνεργάτες αλλά και πολιτικούς αντιπάλους του την προσωπική ζωή και τη σταδιοδρομία του στον δημόσιο βίο. Δεδομένης λοιπόν της αγιογραφικής διάθεσης, η διαδρομή στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία και στον ψυχισμό του «άγνωστου Μητσοτάκη» αναπτύσσεται μεν χωρίς αιχμές, αλλά με χιούμορ, ενδιαφέρον ανέκδοτο υλικό και κινηματογραφική ευφράδεια.

Τα Ιουλιανά αποσιωπούνται και κάποιες κρίσιμες περίοδοι ή επιλογές αντιμετωπίζονται (αναγκαστικά;) ακροθιγώς, καθώς το αφηγηματικό βάρος πέφτει στην οικογενειακή ζωή τού επί επτά δεκαετίες πολιτευτή, την έγνοιά του για το περιβάλλον, την κοινοβουλευτική παρουσία του και τον αγώνα του για εθνική συμφιλίωση.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Ορεινές Συμφωνίες

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 80 '
  • Βαγγέλης Ευθυμίου

Η προσωπική ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μέσα από διηγήσεις του ίδιου, μελών της οικογένειάς του, συνεργατών του αλλά και πολιτικών αντιπάλων του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Όσκαρ Άιζακ είναι ο δόκτωρ και ο Τζέικομπ Ελόρντι το τέρας στο "Φρανκενστάιν" του ντελ Τόρο

Η νέα ταινία του οσκαρικού σκηνοθέτη απέκτησε θεαματικό και πολλά υποσχόμενο τρέιλερ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/06/2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 5/6

Τζάκι Τσαν, Άνα ντε Άρμας, Νίκολας Κέιτζ και Στιβ Κούγκαν προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Μήπως η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των θερινών σινεμά;

Μάλλον ρητορικό το ερώτημα το οποίο, όμως, επιτρέπει μερικές παρατηρήσεις πάνω στην αγαπημένη συνήθεια των σινεφίλ.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά τον Ιούνιο

Από τον Τζάκι Τσαν στον Μπρατ Πιτ και από τα ζόμπι μέχρι το "Έλιο", αυτά είναι όσα μετράμε αντίστροφα για να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Camp Ταϋγέτου: Δημιουργώντας ντοκιμαντέρ στη φύση

Κινηματογραφιστές από όλη την Ευρώπη θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό camp δημιουργίας ντοκιμαντέρ με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον και τη διαπολιτισμική συνεργασία.

Ταινίες με θέμα την οικογένεια που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Φιλμ που αναδεικνύουν τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και αδερφών τα οποία βρίσκονται στις μαρκίζες.

Τα μέρη της Αθήνας που θα γοήτευαν τον Γουές Άντερσον

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι γνωστός για τον ιδιόμορφο, αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του σύμπαν. Η Αθήνα, με τις αντιθέσεις και τις ξεχασμένες γωνιές της, ίσως να του ταίριαζε περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε.