Η Μάχη της Επικράτησης

2

Συγκροτημένο δράμα εποχής, που μέσα από τους πιο συμβατικούς αφηγηματικούς κανόνες πραγματεύεται τις ιδέες της έμπνευσης, της υστεροφημίας και της επιστημονικής ακεραιότητας.

Η Μάχη της Επικράτησης

Αναζητώντας νέο αίμα για να ανανεώσει τετριμμένες ιδέες, το Χόλιγουντ επιστρατεύει τον σεναριογράφο Μάικλ Μίτνικ («Ο Φύλακας της Μνήμης», επεισόδια του «Glee») και τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεγιόν («Glee», «American horror story» και της δραμεντί «Me and Earl and the Dying Girl») και τους αναθέτει την αποστολή να αναβιώσουν θεαματικά τη «μάχη του ηλεκτρικού ρεύματος». Δηλαδή τον δραματικό ανταγωνισμό του εφευρέτη Τόμας Έντισον, του τραπεζίτη Τζέι Πι Μόργκαν και του συνεχούς ρεύματος από τη μία, με τον επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, τον οραματιστή Νικόλα Τέσλα και του εναλλασσόμενου ρεύματος από την άλλη, για το ποιος θα ηλεκτροδοτήσει τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1880.

Η Μάχη της Επικράτησης - εικόνα 1

Γλαφυρό παράδειγμα καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η ενδιαφέρουσα αυτή διαμάχη (εμπορική κι επιστημονική) στέκεται ευθυτενής, κουμπωμένη στο στενό κινηματογραφικό κοστούμι της. Ρίχνει βάρος στους χαρακτήρες, περιγράφει εύστοχα τις συγκρούσεις τους και μένει πιστό στα γεγονότα ως ένα συγκροτημένο δράμα εποχής, που μέσα από τους πιο συμβατικούς αφηγηματικούς κανόνες πραγματεύεται προβλέψιμα τις ιδέες της έμπνευσης, της υστεροφημίας, της επιστημονικής ακεραιότητας και του τιμήματος της επιτυχίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μάχη της Επικράτησης

The Current War
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 107 '
  • Αλφόνσο Γκόμεζ - Ρεγιόν

Στις ΗΠΑ του 1880 ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ ξεκινούν έναν δραματικό ανταγωνισμό για το ποιος θα κυριαρχήσει στη χρυσοφόρα μάχη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σινεμά από το πρωί και στο Studio της Πλατείας Αμερικής

Άλλη μια αίθουσα του κέντρου έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που σύντομα θα ξεκινούν το πρόγραμμα προβολών τους από νωρίς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/10/2025

"Καποδίστριας" εναντίον όλων: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Μια πρώτη γεύση από την πολυσυζητημένη παραγωγή που βασίζεται στη ζωή του σημαντικού Έλληνα πολιτικού.

Η μπίρα που φέρνει κοντά τους σινεφίλ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η μπίρα που συνοδεύει κάθε κινηματογραφική στιγμή βρέθηκε και φέτος στο πλευρό των σινεφίλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", στηρίζοντας το Βραβείο Κοινού Fischer.

Το Cinéclub του Γαλλικού Ινστιτούτου δίνει 'Λευκή κάρτα' στον Γιώργο Ζώη

Μέσα από τη "Λευκή Κάρτα", ένας καταξιωμένος δημιουργός επιλέγει τρεις αγαπημένες του ταινίες, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει ή να ξαναδεί αριστουργήματα του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου.

"Γελοίοι Έρωτες": Ο Δημήτρης Κατσιμίρης επιστρέφει με μια σπονδυλωτή κωμικοτραγική ματιά στον έρωτα

Ο έρωτας συναντά το παράλογο στο νέο σπονδυλωτό έργο του Δημήτρη Κατσιμίρη, όπου το γέλιο και ο πόνος συνυπάρχουν σε έξι καθηλωτικές ιστορίες.

Ο Κιάνου Ριβς γίνεται άγγελος και έχει 'Τύχη Βουνό'

Μια πολλά υποσχόμενη κωμωδία με Keanu Reeves, Seth Rogen και Aziz Ansari έρχεται στους κινηματογράφους αυτή την Πέμπτη.

Ελληνικό box office: Η Έμα πήρε τ' όπλο της

Το παγωμένο θρίλερ "Στα Βάθη του Χειμώνα" με την Έμα Τόμσον ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" παρέμειναν άνετα στην κορυφή του top-10 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.