Επικίνδυνες Κυρίες

2

Σέξι και κοινωνικά ευαίσθητος ύμνος στο girl power, ο οποίος δεν αποφεύγει τις δραματικές ευκολίες και τα διδακτικά συμπεράσματα.

Επικίνδυνες Κυρίες

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η τρίτη ταινία της σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας Λορίν Σκαφάρια («Χάρηκα που σε Γνώρισα», «The Meddler») προσπαθεί να πιάσει το νήμα της ιστορίας της από το… τέλος. Από εκεί δηλαδή που όλα έγιναν γνωστά: το άρθρο της Τζέσικα Πρέσλερ «The hustlers at scores» στο περιοδικό «New York». Έτσι παρακολουθούμε, εν έτει 2014, την Ντόροθι, πρώην στρίπερ στη Νέα Υόρκη με το ψευδώνυμο «Ντέστινι», να διηγείται σε μια ρεπόρτερ την προ επταετίας γνωριμία της με τη Ραμόνα Βέγκα, έμπειρη pole dancer, που σήκωνε όλο το χαρτί της πίστας στα κυριλάτα στριπτιζάδικα.

Οι αισθησιακές «ασκήσεις περί στύλου» της Τζένιφερ Λόπεζ και η σπιντάτη, βιντεοκλιπίστικη αφήγηση δίνουν στην ταινία τον ανάλαφρο τόνο μιας σέξι κομεντί πάνω στη γυναικεία φιλία, με δραματικές σφήνες γύρω από την εκμετάλλευση των οικονομικά αδύναμων (η Ραμόνα και η Ντόροθι είναι ανύπαντρες μητέρες) από τους σπάταλους και χυδαίους άντρες με τις χρυσές πιστωτικές. Όταν, μάλιστα, η Ραμόνα οργανώνει την παρέα των έξι συναδέλφων της και όλες μαζί εξυφαίνουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο για να «ξαλαφρώνουν» τους εύπορους πελάτες τους, golden boys της Γουόλ Στριτ, το φιλμ της Σκαφάρια μπαίνει δυναμικά στα αγωνιώδη ύδατα του θρίλερ.

Επικίνδυνες Κυρίες - εικόνα 1

Προσθέστε σε όλα αυτά και μια… σκορσεζική νότα ιλιγγιώδους πτώσης που ακολουθεί τη θεαματική άνοδο κι έχετε έναν πικάντικο και κοινωνικά ευαίσθητο ύμνο στο girl power, ο οποίος όμως δεν αποφεύγει τις δραματικές ευκολίες και τα διδακτικά συμπεράσματα. Η ματιά του στη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου δεν γίνεται ποτέ διαπεραστική, η λουσάτη ελαφρότητά του ισοπεδώνει κάθε πολιτικοοικονομική κριτική και ό,τι ουσιαστικότερο απομένει είναι το «αυτή η χώρα είναι ένα τεράστιο στριπτιζάδικο».

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνες Κυρίες

Hustlers
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 110 '
  • Λορίν Σκαφάρια

Μια ομάδα στρίπερ με αρχηγό την έμπειρη Ραμόνα οργανώνουν ένα σχέδιο για να «ξαλαφρώνουν» τους εύπορους πελάτες τους, golden boys της Γουόλ Στριτ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.