Gemini Man

2

Μια υποσχόμενη ιδέα μένει ξεκρέμαστη, απλωμένη σε ένα κοινότοπο και αδούλευτο σενάριο, σκηνοθετημένο από έναν Ανγκ Λι φανερά εκτός φόρμας.

Gemini Man

Ενθουσιασμένος με τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 3D στη «Ζωή του Πι» (2012), ο Ανγκ Λι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στο «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» (2016), το οποίο δεν είδαμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, κινηματογραφώντας τρισδιάστατα και με 120 καρέ το δευτερόλεπτο ένα απλό πολεμικό δράμα. Η αποτυχία του δεν του άλλαξε τις απόψεις κι έτσι δοκιμάζει να στηρίξει όλη την αληθοφάνεια της καινούργιας ταινίας του στην αποτελεσματικότητα της ψηφιακής «αναζωογόνησης» ενός χαρακτήρα, εδώ σε μια απόλυτα ταιριαστή για το πείραμα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας.

Στο κοντινό μέλλον ένας επαγγελματίας δολοφόνος θέλει να αποσυρθεί, αλλά η υπηρεσία του αποφασίζει να τον βγάλει από τη μέση. Έκπληκτος, διαπιστώνει πως έχουν στείλει στο κατόπι του τον νεαρό κλώνο του, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τον ποιον έχει αναλάβει να σκοτώσει. Έτσι ο –υποτονικότατος στον ρόλο– Γουίλ Σμιθ τα βάζει με τον νεότερο εαυτό του, ο οποίος ορκίζεσαι πως έχει έρθει στο πλατό από διάλειμμα γυρισμάτων του «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ». Μόνο που μια υποσχόμενη ιδέα κι ένα τεχνικό επίτευγμα δεν αρκούν για να στηρίξουν μια δίωρη πλοκή, απλωμένη σε ένα κοινότοπο και αδούλευτο σενάριο.

Gemini Man - εικόνα 1

Παραδόξως το τελευταίο υπογράφεται από τους Ντέιβιντ Μπένιοφ (δημιουργός του «Game of thrones»), Μπίλι Ρέι (οσκαρικά υποψήφιος για το «Captain Phillips») και Ντάρεν Λέμκε («Σαζάμ!»), οι οποίοι δεν μπορούν να δομήσουν μια πρωτότυπη ίντριγκα, να σκεφτούν… μισή ανατροπή της προκοπής ή να εμπνευστούν δυο αράδες σπιρτόζικου διαλόγου. Φανερά εκτός φόρμας, ο Ανγκ Λι ενορχηστρώνει όλη κι όλη μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης και αφήνει βαριεστημένος τους εφετζήδες να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα.

ΗΠΑ, Κίνα. 2019. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Gemini Man

2
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 117 '
  • Ανγκ Λι

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος θέλει να αποσυρθεί, αλλά η υπηρεσία του αποφασίζει να τον βγάλει από τη μέση, στέλνοντας στο κατόπι του τον νεαρό κλώνο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.