Αναμνήσεις

1,5

Μια απλή κινηματογραφική ιδέα πάνω στα απατηλά μα καθοριστικά παιχνίδια της μνήμης μετατρέπεται σε art βιντεοκλίπ από «ονειρικές» εικόνες και ατελείωτη αμπελοφιλοσοφία.

Αναμνήσεις

Είμαστε το παρελθόν μας, όπως ισχυρίζεται πεισματικά ο Βαλέριο Μιέλι («Dieci Inverni»), Ιταλός σεναριογράφος και σκηνοθέτης στιλιστικών δραμάτων πάνω στην ερωτική επιθυμία και τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου. «Θυμάσαι;» («Ricordi?»), ρωτάει τους ανώνυμους πρωταγωνιστές του, έναν άντρα και μια γυναίκα που ζουν ένα παθιασμένο love story, στοιχειωμένο από τις αναμνήσεις τους.

Πρόκειται για μια απλή κινηματογραφική ιδέα πάνω στα απατηλά μα καθοριστικά παιχνίδια της μνήμης, την οποία επιχειρεί να διηγηθεί με ασταμάτητα, καταιγιστικά φλας μπακ σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αποσπασματικούς διαλόγους, αφήγηση off, φιλτραρισμένη φωτογραφία κι εσωτερικές ερμηνείες. Καταλήγει σε ένα κουραστικό, επαναλαμβανόμενων ιδεών art βιντεοκλίπ από «ονειρικές» εικόνες και ατελείωτη αμπελοφιλοσοφία, το οποίο θυμίζει ελληνική φεστιβαλική ταινία άλλων εποχών.

Ιταλία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις

Ricordi?
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 106 '
  • Βαλέριο Μιέλι

Ένας άντρας και μια γυναίκα ζουν μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, στοιχειωμένη από τις αναμνήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εκδικητές. Η Τελευταία Πράξη Encore

Η μητέρα των κόμικς μαχών κορυφώνεται λιγότερο θεαματικά του αναμενομένου, αλλά με μερικούς συγκινητικούς αποχαιρετισμούς.Μια έξτρα σκηνή ρίχνει γέφυρα με το επερχόμενο "Εκδικητές: Η Άνοδος του Doctor Doom".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
24/09/2026

Το Άλογο του Τορίνο

Απόλυτα μινιμαλιστικό και βαθιά αλληγορικό σινεμά (πάνω στη νιτσεϊκή σκέψη και το τέλος του κόσμου) μεγάλης διάρκειας πλάνων, εσωτερικών ρυθμών και υπνωτιστικής δύναμης. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και κριτικών στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Κομμένη Κλωστή

Κωμικό θρίλερ που προσπαθεί αδέξια να μιμηθεί το "Τρέξε Λόλα Τρέξε". Είναι γεμάτο σκόρπιες ιδέες, άλλες διασκεδαστικές και πολύ περισσότερες εξωφρενικά εξυπνακίστικες.

Uchronia

Ο Γκοντάρ συναντά τους Τζάρμαν και Μαντικό σε ένα φλύαρο, μα τολμηρά πληθωρικό και αβάν-γκαρντ σινε-δοκίμιο πάνω στην έννοια της επαναστατικής στάσης, από την πολιτική ως την τέχνη, τον 20ο αιώνα.

Στην Καρδιά του Κτήνους

Ο δυνατός δεσμός των δύο ηρώων αποτελεί τον βασικό συναισθηματικό άξονα μιας συμβατικής περιπέτειας επιβίωσης με σεναριακές ευκολίες.

Μια Φάρμα στην Πορτογαλία

Γαλήνιος, τρυφερός και βαθιά ανθρώπινος στοχασμός πάνω στη δύναμη των αναμνήσεων, την αναζήτηση ταυτότητας και την ανάγκη επιστροφής στην "εστία".

Σον το Πρόβατο & το Τέρας της Φάρμας

Ακόμα μια ευρηματικότατη, ξεκαρδιστική και άκρως σινεφίλ κωμική περιπέτεια χωρίς διαλόγους, με την τεχνική της πλαστελίνης και του stop–animation, από τους δημιουργούς των "Γουάλας και Γκρόμιτ" και "Οι Κότες το ‘Σκασαν".