Τσάι με τις Κυρίες

2,5

Θαλπωρή, γλυκύτητα και αστείρευτο χιούμορ διαπερνούν τις ιστορίες τεσσάρων θρυλικών κυριών της υποκριτικής.

Τσάι με τις Κυρίες

Τιμητικός τίτλος αντίστοιχος με εκείνου των σερ, οι ντέιμς χειροτονούνται από τη βασίλισσα της Αγγλίας για την προσφορά τους στον πολιτισμό. Τέσσερις από αυτές, οι εμβληματικές ηθοποιοί Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ και Αϊλίν Άτκινς, συναντιούνται στο ντοκιμαντέρ του Ρότζερ Μίτσελ («Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»), στο οποίο εξομολογούνται με απαράμιλλη αυθεντικότητα στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Τη στιγμή που καθεμιά τους θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο δικό της ντοκιμαντέρ, ο Μίτσελ τις αφήνει να συζητήσουν σε τελείως ανάλαφρο κλίμα κι έτσι οι αναμνήσεις τους μπλέκονται, φτιάχνοντας έτσι το ψηφιδωτό όχι μόνο της ζωής τους αλλά και της ιστορίας του αγγλικού θεάτρου από τα ’50s μέχρι σήμερα.

Στην όγδοη δεκαετία της ζωής τους, οι γυναίκες αυτές θυμούνται το παρελθόν χωρίς να το εξιδανικεύουν, νοσταλγούν μα δεν θλίβονται για το τώρα και γελούν συνωμοτικά όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αποκαλύψουν μικρά ανέκδοτα από τα παρασκήνια. Ένα κουαρτέτο με πολλή ενέργεια και μοναδικό ταλέντο, που ξέρει πώς να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ακόμη και όταν συζητάει για... ακουστικά βαρηκοΐας.

Αγγλία. 2018. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τσάι με τις Κυρίες

Tea with the Dames
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρότζερ Μίτσελ

Οι ηθοποιοί Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ και Αϊλίν Άτκινς θυμούνται ιστορίες από το θεατρικό τους παρελθόν και συζητούν για τη ζωή και τις ανησυχίες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 18 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
18/12/2025

Film Factory: Ένα τριήμερο κινηματογραφικών masterclasses με ελεύθερη είσοδο στην Ταινιοθήκη

Μία από τις πιο δημιουργικές και επιτυχημένες εκπαιδευτικές δράσεις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επιστρέφει για δέκατη τέταρτη χρονιά.

Avatar: Φωτιά και Στάχτη

Τρίτη παραλλαγή της ίδιας ακριβώς ιστορίας. Όσο όμως το θέαμα διογκώνεται προς το (ακόμα) εντυπωσιακότερο, τόσο όλα τα υπόλοιπα (χαρακτήρες, πλοκή, οικολογική αλληγορία) γίνονται απλοϊκότερα, μελοδραματικότερα και αφελέστερα. | Powered by Uber.

Η Αγγελία

Ψυχολογικό θρίλερ διαδοχικών ανατροπών, το οποίο, από την εξέλιξη της πλοκής έως τις ερωτικές σκηνές, μοιάζει αναποφάσιστο μέχρι τέλους για το αν θα ήθελε να είναι μια σαρκαστική παρωδία. | Powered by Uber.

Αυτά που Σκοτώνεις

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Σάντανς για ένα αγωνιώδες δράμα, το οποίο στήνει μια υποβλητική ατμόσφαιρα μυστηρίου, θολώνοντας δεξιοτεχνικά τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας. | Powered by Uber.

Αλευρίνο, "Το Σπέρμα του Σύμπαντος"

Άλλο ένα χιουμοριστικό, χαοτικό και κατασκευαστικά ερασιτεχνικό σινε-δοκίμιο από τον αθεράπευτα παιγνιώδη και απολαυστικό παραμυθά δημιουργό τού "Πέφτουν οι Σφαίρες σαν το Χαλάζι…" | Powered by Uber.

Χριστούγεννα με τον Ποντικούλη

Ναΐφ, καρτουνίστικη και καλογυρισμένη κωμωδία καταστροφής, όπου τα (ψηφιακά) ποντίκια κλέβουν την παράσταση από τους αμήχανους ζωντανούς χαρακτήρες. | Powered by Uber.