Η Γνωριμία της Σάρκας

3,5

Πικρόχολη σάτιρα των σεξουαλικών ηθών της μεταπολεμικής Αμερικής, η οποία σόκαρε το Χόλιγουντ με την τόλμη και την κατάμαυρη, αφοπλιστικά κυνική ματιά της στον αντρικό σοβινισμό.

Η Γνωριμία της Σάρκας

Σκηνοθέτης ο οποίος από την αρχή («Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;», «Ο Πρωτάρης») ως το τέλος της καριέρας του («Εξ Επαφής») μελέτησε τα σύγχρονα ερωτικά ήθη με διεισδυτικότητα και υποδόρια ειρωνεία, ο Μάικ Νίκολς σόκαρε το Χόλιγουντ του 1971 μεταφέροντας στην οθόνη ένα σενάριο του γνωστού κομίστα Τζουλς Φάιφερ, γραμμένο αρχικά ως θεατρικό έργο. Δομημένο σε μορφή επεισοδίων, ακολουθεί τις σεξουαλικές περιπέτειες του υπερόπτη, αυτάρεσκου Τζόναθαν και του συνεσταλμένου Σάντι, από το κολέγιο στα τέλη του ’40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Πικρόχολη σάτιρα της σεξουαλικής πραγματικότητας της μεταπολεμικής Αμερικής, η ταινία αποτυπώνει την εξέλιξη των δύο φιλόδοξων μα ανώριμων συναισθηματικά φοιτητών σε επιτυχημένους πλην όμως γεμάτους προσωπικές ψευδαισθήσεις επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, με μια τολμηρή για την εποχή της γλώσσα και κατάμαυρη, αφοπλιστικά κυνική ματιά στον αντρικό σοβινισμό ανατέμνει την ανασφαλή κι ωφελιμιστική λογική πίσω από την ερωτική απελευθέρωση των ’60s, αιφνιδιάζοντας με την πρωτοπόρα αφηγηματική τεχνική, το βιτριολικό χιούμορ και τους «αντιηρωικούς» χαρακτήρες της.

HΠA. 1971. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γνωριμία της Σάρκας

Carnal Knowledge
3,5
  • Δραματική
  • 1971
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μάικ Νίκολς

Οι ερωτικές περιπέτειες του υπερόπτη, αυτάρεσκου Τζόναθαν και του συνεσταλμένου Σάντι, από το κολέγιο στα τέλη του ’40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.