Η Κούκλα του Σατανά

1

Ένα κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie των ’80s εκσυγχρονίζεται με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα.

Η Κούκλα του Σατανά

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της. Ερώτηση-κλισέ για κάθε δεύτερη χολιγουντιανή ταινία: Σας θυμίζει κάτι; Στη συγκεκριμένη περίπτωση την «Κούκλα του Σατανά» προφανώς, το κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie του Τομ Χόλαντ από το 1988, το οποίο μας σύστησε τον Τσάκι, τη «δαιμονισμένη» κούκλα-δολοφόνο με τη φωνή του Μπραντ Ντούριφ. Ύστερα από έξι σίκουελ ήρθε η ώρα για ένα reboot από τον Νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ (του επερχόμενου «Polaroid»), ο οποίος εκσυγχρονίζει το franchise με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα. Έτσι, ακόμη κι η ιδέα, αυτήν τη φορά, η δολοφονική κούκλα να αντιγράφει εν γένει την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι το πνεύμα ενός serial killer δεν αξιοποιείται στο ελάχιστο, πνιγμένη από τη μηχανική επανάληψη των πιο ξεπατικωμένων τρομο-κλισέ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κούκλα του Σατανά

Child's Play
1
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λαρς Κλέβμπεργκ

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα, η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
05/12/2025

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2

Η δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise κλείνει το μάτι στους θαυμαστές του τρόμου, αλλά δυστυχώς η πίτσα του Freddy Fazbear έχει ήδη κρυώσει.

Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ

Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία για μια συγκινητική αντιπολεμική καταγγελία με συναρπαστική εξέλιξη και καταιγιστικό ρυθμό. Υποδειγματική μείξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, η οποία αποφεύγει την παγίδα του εκβιαστικού μελοδράματος –σχεδόν– ολοκληρωτικά. | Powered by Uber.