Η Πισίνα

3,5

Έντονο ερωτικό δράμα που εξελίσσεται σε ψυχολογικό θρίλερ, με υποβλητική ατμόσφαιρα κι ένα γοητευτικό, σέξι πρωταγωνιστικό κουαρτέτο. Απόλυτα ταιριαστό και το «ράθυμο», τζαζέ μουσικό σκορ του Μισέλ Λεγκράν.

Η Πισίνα

Oμορφοι, σέξι άνθρωποι σε ένα ειδυλλιακό, μαγευτικό περιβάλλον. Μια βίλα στο Σεν-Τροπέ κι ένα ζευγάρι το οποίο δέχεται την επίσκεψη ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του. Ο Ζακ Ντερέ παρακολουθεί με νωχελικό, τελετουργικό τρόπο το αυτάρεσκο παιχνίδι της αποπλάνησης που στήνεται μεταξύ τους και αποτυπώνει όλη την ερωτική ένταση που γεννούν οι σιωπηλές καλοκαιρινές νύχτες. Κάτω από τα ήρεμα νερά της πισίνας όμως υπάρχει κάτι που ζητά να βγει στην επιφάνεια. Όπως και κάτω από το ψυχολογικό δράμα, στο οποίο εμπλέκονται οι τέσσερις απομονωμένοι χαρακτήρες, εξελίσσεται ένα θρίλερ κρυφών επιθυμιών κι ένοχων απολαύσεων.

Ο Ντερέ διατηρεί μέχρι τέλους τον κυνισμό της ματιάς του και αποφεύγει τις τραγικές ή μελοδραματικές κορόνες, αποκαλύπτοντας το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί (ο θάνατος του παρελθόντος) για να μείνει το μέλλον ανοιχτό. Αυτός ο έντονος αμοραλισμός όπως και ο διάχυτος ερωτισμός της ταινίας έκαναν αίσθηση στην εποχή της και την ανέδειξαν σε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Γαλλία. 1968. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πισίνα

La Piscine
3,5
  • Θρίλερ
  • 1968
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ζακ ντερέ

Η ισορροπία ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".