Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου

2,5

«Άντρες Έτοιμοι για Όλα» βάζουν το μαγιό τους και πολύ κέφι, αλλά ελάχιστη κινηματογραφική πειθώ, τσαλαβουτούν διασκεδαστικά στα ρηχά νερά μιας (εκβιαστικά) feelgood κωμωδίας.

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου

Ο σταρ Ζιλ Λελούς βασάνισε πολύ το πότε θα επέλεγε να ξανακαθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα. Και όταν το αποφάσισε, 14 χρόνια μετά τη μέτρια κωμωδία «Narco», προτίμησε να κάνει όλη τη δημιουργική δουλειά (παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος) και να μοιράσει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μερικούς από τους πιο έμπειρους συμπατριώτες του.

Όλοι δέχτηκαν να πλαισιώσουν τον Ματιέ Αμαλρίκ, πειστικότατο ως απελπισμένο Μπερτράν, ο οποίος έπειτα από δύο χρόνια ανεργίας βρίσκεται στα πρόθυρα γερής υπαρξιακής κρίσης. Η παρέα των υπόλοιπων αντρών που συναντά στη δημόσια πισίνα όμως του δίνει παρηγορητική διέξοδο και μια τρελή ιδέα: τη δημιουργία μιας ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης, την οποία αναλαμβάνει να προπονήσει μια πρώην πρωταθλήτρια του υγρού στίβου.

Οι «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» βάζουν μαγιό κι επιχειρούν να διασκευάσουν αλά γαλλικά μια κωμική, πασπαλισμένη με το ανάλογο δραματικό σασπένς εκδοχή της χιλιο­ειπωμένης ιστορίας μιας χούφτας losers που παίρνουν από όσους τους έχουν υποτιμήσει –η ζωή, η κοινωνία και ο εαυτός τους– μια γλυκιά εκδίκηση. Ο Λελούς βρίσκει τον σωστό αφηγηματικό τόνο της ενήλικης κωμωδίας και, παρότι δεν καταλαβαίνουμε ποτέ γιατί ο Μπερτράν επιλέγει την ιδέα της συγχρονισμένης κολύμβησης, οι έμπειροι πρωταγωνιστές είναι ξεκαρδιστικοί στον τρόπο που συνθέτουν έναν μικρόκοσμο από συμπληρωματικούς, απόλυτα γραφικούς χαρακτήρες.

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου - εικόνα 1

Έξυπνοι διάλογοι, κάποιες συγκινητικές στιγμές και μερικές αλήθειες ζωής βοηθούν την ταινία να φτάσει εύκολα στην τελική ευθεία, όπου μια σειρά από τεμπέλικες feelgood σεναριακές λύσεις τη σπρώχνουν σε ένα παλιομοδίτικα προβλέψιμο φινάλε, κάτι που δεν την εμπόδισε να μετρήσει δέκα υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ και πάνω από 4,5 εκατ. θεατές στη Γαλλία.

Γαλλία, Βέλγιο. 2018. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου

Le Grand Bain / Sink or Swim
2,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 122 '
  • Ζιλ Λελούς

Μια παρέα πενηντάρηδων στα πρόθυρα ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να οργανώσουν μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".