Το Άλογο που Είμαι

3

Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των «ασθενών», ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη η σύνδεση εσωτερικού πόνου, καλλιτεχνικής δημιουργίας και βιωμένης αλήθειας.

Το Άλογο που Είμαι

«Deadline», «33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη», «Πατρίδα από Μάρμαρο»... Ο Μένιος Καραγιάννης έχει υπογράψει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν το θέμα τους κινηματογραφικά και όχι ως απλή καταγραφή ενός ντοκουμέντου. Έτσι και στο «Άλογο που Είμαι», μια προσπάθεια να οριστεί τι χωρίζει την τρέλα από την πνευματική ισορροπία, επιχειρεί να φέρει σε γόνιμο διάλογο τις δικές του εικόνες (μερικά εκφραστικά close ups αξίζουν χίλιες λέξεις) με το λόγο απλών ανθρώπων, ψυχολόγων (Φώτης Καγγελάρης) και καλλιτεχνών (Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ), οι οποίοι καταθέτουν προσωπικά βιώματα κι επιστημονικές απόψεις.

Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των ασθενών, ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη η σύνδεση εσωτερικού πόνου, καλλιτεχνικής δημιουργίας και βιωμένης αλήθειας. Οι τελικές διαπιστώσεις πάνω στο ανεξάντλητο θέμα είναι απλές μα αφοπλιστικά καίριες.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 84΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Άλογο που Είμαι

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 84 '
  • Μένιος Καραγιάννης

Απλοί άνθρωποι, ψυχολόγοι και καλλιτέχνες καταθέτουν προσωπικά βιώματα κι επιστημονικές απόψεις, προσπαθώντας να ορίσουν τι χωρίζει την τρέλα από την πνευματική ισορροπία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/12/2022

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ρεαλισμός και φαντασία συνδιαλέγονται με υπόγεια ένταση, καθώς φολκλορικοί μύθοι και ψυχολογικές διαταραχές μετατρέπουν μια ιστορία ενηλικίωσης σε ατμοσφαιρικό, αλλά βραχυκυκλωμένο στην κορύφωσή του θρίλερ τρόμου.

Η Μεγάλη Ρήξη

Ένα ζευγάρι και μια χώρα κομμένοι στα δυο. Μια εύκολη πολιτικοινωνική αλληγορία (υποψήφια για έξι Σεζάρ) που διασώζεται χάρη στο χιούμορ και τις απολαυστικές ερμηνείες.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος

Οι οσκαρικοί συνθέτες του "La La Land" και ο πληθωρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνουν ότι μπορούν για να ζωηρέψουν τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, αντίστοιχα, ένα κωμικό μιούζικαλ για δεκάχρονα.

Μέρες του ‘36

Ο Αγγελόπουλος βρίσκει το προσωπικό αφηγηματικό ύφος του (πλάνα – σεκάνς, πλαστικές εικόνες, απουσία πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αποστασιοποίηση, σχέση Ιστορίας και ατόμου), το οποίο θα "απογειώσει" στον επερχόμενο "Θίασο".

Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

Αντιρατσιστική πολεμική περιπέτεια χωρίς κορώνες αλλά ούτε και κινηματογραφικές πρωτοτυπίες, γυρισμένη με τη b-movie χολιγουντιανή συνταγή του παλιού καλού καιρού.

Poker Face: Ο Τζογαδόρος

Δραματικό θρίλερ με… κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας, καθώς ξεκινάει σαν υπαρξιακό δράμα, εξελίσσεται με μυστήριο και σασπένς, για να κορυφωθεί σαν αδέξιο heist movie.