X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

1,5

Η μυθολογία των μεταλλαγμένων υπερηρώων διευρύνεται με μια ισχνή δραματικά και θεαματικά περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του πετυχημένου franchise.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Oπως ύστερα από τρεις ταινίες τόσο οι πρώτοι «X-Men» όσο και ο «Γούλβεριν» έκλεισαν τον κύκλο τους, έτσι και τα πρίκουελ του «X-Men Beginning» σύμπαντος έπρεπε να ολοκληρώσουν τη σειρά με το μετριότατο «Απόκαλιψ». Αντ’ αυτού διευρύνουν τη μυθολογία τους με άλλη μία ιστορία, η οποία εξελίσσεται μία δεκαετία μετά τα γεγονότα της τελευταίας ταινίας και φέρνει στο προσκήνιο έναν γνωστό αλλά υποστηρικτικό μέχρι τώρα χαρακτήρα.

Αυτή είναι η Τζιν Γκρέι, η οποία από μικρή δεν μπορεί να ελέγξει τις ιδιαίτερες δυνάμεις της, με συνέπεια να προκαλέσει το θάνατο της μητέρας της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Θα καταλήξει έτσι στη σχολή του Τσαρλς Ξάβιερ, όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είναι πλέον μια νέα γυναίκα κι επίλεκτο μέρος της ομάδας των X-Men, οι οποίοι θεωρούνται ήρωες, συνεργάζονται με την κυβέρνηση και υπερασπίζονται το κοινό καλό ανθρώπων και μεταλλαγμένων. Μέχρι που έπειτα από μια διαστημική αποστολή η Τζιν θα αποκτήσει υπερφυσικές, ανίκητες δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο. Όταν μάλιστα μάθει την αλήθεια για το οικογενειακό παρελθόν της θα έρθει σε σύγκρουση με τους X-Men, σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας - εικόνα 1

Ο παραγωγός («Η Διάσωση») και σεναριογράφος των ταινιών του «X-Men Beginning» Σάιμον Κίνμπεργκ κάθεται για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα, υπογράφοντας μια δραματικά και θεαματικά ισχνή περιπέτεια, η οποία επαναπαύεται στα φθαρμένα πια κλισέ του επιτυχημένου franchise. Διότι η Τζιν Γκρέι αποδεικνύεται ελάχιστα ενδιαφέρουσα ως ηρωίδα, οι κακοί είναι αφόρητα σχηματικοί και το ράθυμο all star cast μαζεύεται για να βγάλει απλώς την υποχρέωση σε μια ταινία σχεδιασμένη κι εκτελεσμένη με αυτόματο πιλότο.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Dark Phoenix
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Σάιμον Κίνμπεργκ

Όταν μετά από ένα διαστημικό ατύχημα η Τζιν Γκρέι αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει, έρχεται σε σύγκρουση με τους X-Men σπέρνοντας τον όλεθρο. Ταυτόχρονα, μια ομάδα εξωγήινων που θέλει να καταστρέψει τη Γη προσπαθεί να πάρει την Γκρέι με το μέρος της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγόρια στο ντους": μια προβολή στο κατάμεστο "Ρομάντσο" ανοίγει μια συζήτηση για τη συμπερίληψη στα σχολεία στις σωστές βάσεις

Η βραβευμένη ταινία "Αγόρια στο ντους" είναι καλό να αποτελέσει case study για το πώς εντάσσονται στο σχολείο συζητήσεις σχετικές με θέματα έμφυλης ισότητας και συμπερίληψης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
08/06/2023

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Evia Film Project

Δείτε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του οικολογικού event που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

"Αγόρια στο Ντους": Δειτε την ταινία στο Cinobo και μείνετε ήσυχοι

Η μικρού μήκους που προκάλεσε ανυπόστατο ηθικό πανικό δεν πρόκειται να βλάψει κανέναν.

Προβολή του επίκαιρου ντοκιμαντέρ "Αστυνομική Βία και Ψυχικό τραύμα"

Ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος φιλοξενεί την παρουσίαση μιας σημαντικής ταινίας γύρω από τις συνέπειες της καταστολής.

Ο Σπύρος Ιακωβίδης ρίχνει κωμικό "Black Stone" στο ελληνικό σινεμά

Μια κωμωδία-έκπληξη γύρω από μια εξαφάνιση, μια Ελληνίδα μάνα και έναν Αφροέλληνα ταξιτζή είναι αφορμή για τη συζήτησή μας με τον ταλαντούχο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη.

Black Stone

Εύστοχη, καλογραμμένη και αστεία σάτιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας, με μια ανεπανάληπτη ερμηνεία από την Ελένη Κοκκίδου. Βραβείο νεότητας και κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, εφτά υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ακαδημίας.

Ένα Όμορφο Πρωινό

Βραβευμένο στις Κάννες δράμα, ελαφρύ, τρυφερό και ανεπιτήδευτο. Χωρίς να υψώσει φωνή, αναρωτιέται συγκινητικά πάνω στην απώλεια, την αγάπη, τη δέσμευση και το πέρασμα του χρόνου.