Αγκάθα, η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

1,5

Τηλεταινία που συνδέει δυο αληθινά γεγονότα και προσπαθεί να μιμηθεί, χωρίς μεγάλη επιτυχία και με ελάχιστα κινηματογραφικό τρόπο, όλα τα πιασάρικα τρικ των βιβλίων της ηρωίδας της.

Αγκάθα, η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

Τον Δεκέμβριο του 1926 η ήδη πασίγνωστη Αγκάθα Κρίστι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για έντεκα ημέρες. Το «Agatha» (1979) με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ έδωσε τη δική του μυθοπλαστική εκδοχή για το συμβάν, με τη βρετανική τηλεταινία του Τέρι Λόαν να προσθέτει τώρα τη δική της, συνδυασμένη με άλλο ένα αληθινό γεγονός. Τη δολοφονία της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ Σορ, την οποία υποτίθεται πως αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η ευρισκόμενη σε συγγραφικό αδιέξοδο και με προβλήματα στο γάμο της διάσημη λογοτέχνις.

Όλα όσα ακολουθούν στριμώχνουν μια χούφτα υπόπτους σε μια απομονωμένη έπαυλη και προσπαθούν να μιμηθούν, χωρίς μεγάλη επιτυχία και με ελάχιστα κινηματογραφικό τρόπο, όλα τα πιασάρικα τρικ των μυθιστορημάτων μυστηρίου της ηρωίδας, συγγρα­φέως και ντετέκτιβ. Οριακά ανεκτό στη μικρή οθόνη, ακόμη και για τους φαν της.

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγκάθα, η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

Agatha and the Truth of Murder
1,5
  • Μυστηρίου
  • 2018
  • Διάρκεια: 92 '
  • Τέρι Λόαν

Σε συγγραφικό αδιέξοδο και με προβλήματα στο γάμο της, η διάσημη συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου Αγκάθα Κρίστι δέχεται να διερευνήσει έναν άλυτο φόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.