Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες

Μια γλυκανάλατη ιστορία που ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβατικές συνταγές των ρομαντικών κομεντί, χαίρει ωστόσο μιας απροσδόκητα ζεστής ερμηνείας από την πρωταγωνίστριά της.

Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες

Η εμμονή με την αυτοεικόνα, η εύθραυστη αυτοπεποίθηση και η ανάγκη συμφιλίωσης με το σώμα μας απασχολούν την έμπειρη στα ρομαντικά δράματα Αν Φλέτσερ («Η Πρόταση», «27 Φορέματα»), η οποία εδώ εμπνέεται από ένα βιβλίο της Τζούλι Μέρφι. Ηρωίδα της μια παχύσαρκη έφηβη σε επαρχιακή πόλη, που αποφασίζει να κάνει επανάσταση ενάντια στη μητέρα της –και πάλαι ποτέ εστεμμένη στα καλλιστεία της περιοχής– συμμετέχοντας στο διαγωνισμό ομορφιάς τον οποίο διοργανώνει η τελευταία.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Ντανιέλ ΜακΝτόναλντ, εκπέμπει απροσδόκητη θαλπωρή με την τρυφερή ερμηνεία της και τροφοδοτεί την αφήγηση με ζωντάνια, αλλά κάπου εδώ σταματούν οι θετικές εκπλήξεις. Η Φλέτσερ ψαλιδίζει τις προοπτικές του στόρι, επιλέγοντας να μιλήσει επιφανειακά για τα καίρια ζητήματα που θίγονται, και παράλληλα στερεί από τους χαρακτήρες της την ευκαιρία να εξελιχτούν.

Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες - εικόνα 1

Οι συμβατικές συνταγές των rom coms ακολουθούνται κατά γράμμα, ενώ χαρακτηριστικό του φτωχού σεναρίου είναι οι επιτηδευμένοι διάλογοι, που ανά στιγμές ακούγονται σαν ανταλλαγή… χαϊκού αυτοβοήθειας. Τέλος, όσο γενναιόδωρο είναι το φιλμ με τους συναισθηματισμούς τόσο απομακρύνεται από τις ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες

Dumplin'
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Αν Φλέτσερ

Σε μια επαρχιακή πόλη, η παχύσαρκη έφηβη κόρη μιας πάλαι ποτέ νικήτριας καλλιστείων αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της συμμετέχοντας στο διαγωνισμό ομορφιάς τον οποίο διοργανώνει η μητέρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.