Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων

0,5

Απίστευτα προχειρογραμμένο, χωρίς ειρμό και σεναριακή λογική σίκουελ μιας φασαριόζικης περιπέτειας καταστροφής, που ξανάφερε στην επικαιρότητα το διάσημο γιαπωνέζικο σινε-τέρας.

Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων

Ανάμεσα στα κινηματογραφικά σύμπαντα (Marvel, Dc, τα τέρατα της Universal) που προσπαθούν να χτίσουν τα τελευταία χρόνια τα χολιγουντιανά στούντιο προσθέστε και αυτό των τιτάνιων τεράτων, το οποίο ξεκίνησε από το πρόσφατο ριμέικ του μυθικού «Godzilla» του Ισίρο Χόντα. Ακολούθησε το «Kong: Η Νήσος του Κρανίου» (2017) και πριν από τον προγραμματισμένο για του χρόνου τελικό του monsters champions league «Godzilla vs. Kong», η γιγάντια σαύρα που αγωνίζεται, λίγο άτσαλα, στο πλευρό της ανθρωπότητας επιστρέφει για τα ημιτελικά.

Έτσι, σε ένα απίστευτα προχειρογραμμένο, χωρίς ειρμό και σεναριακή λογική σίκουελ της φασαριόζικης περιπέτειας καταστροφής του 2014, μια συσκευή που ελέγχει τη συμπεριφορά των προϊστορικών τεράτων πέφτει σε λάθος χέρια. Ενεργοποιείται κι εκείνα ξυπνούν το ένα μετά το άλλο από τον αιώνιο λήθαργό τους, απειλώντας το ανθρώπινο είδος με ολοκληρωτική εξαφάνιση. «Μήπως μας αξίζει;», αναρωτιέται η ταινία του Μάικλ Ντόχερτι. «Όχι», απαντά αστραπιαία και βάζει μπρος ένα κατασκότεινο κι εντελώς ασυνάρτητο μακελειό, όπου χάνει ο Γκιντόρα τον Ροντάν και η Μόθρα τον Γκοντζίλα, ο οποίος έχει φυσικά και τον τελευταίο λόγο. Τέρας καλό, όλα καλά.

ΗΠΑ, Ιαπωνία. 2019. Διάρκεια: 131΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων

Godzilla: King of the Monsters
0,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 131 '
  • Μάικλ Ντάχερτι

Πέφτοντας σε λάθος χέρια, μια συσκευή που ελέγχει τη συμπεριφορά των τιτάνιων τεράτων ενεργοποιείται κι εκείνα ξυπνούν το ένα μετά το άλλο από αιώνιο λήθαργο. Ανάμεσα σε αυτά και στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους στέκουν μόνο μια ομάδα επιστημόνων και ο εξαφανισμένος για χρόνια Γκοτζίλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".