Everything is Wonderful

1

Το άθροισμα της αδέξιας σκηνοθεσίας, των άνοστων ερμηνειών, των συναισθηματικά ρηχών χαρακτήρων κι ενός φορτωμένου με κλισέ σεναρίου ξεκαθαρίζει πως εδώ «everything is not wonderful»...

Everything is Wonderful

Η αποθέωση της γυναικείας φιλίας και η απεικόνιση μιας απελευθερωμένης σεξουαλικότητας ήταν ο στόχος των σκηνοθέτιδων Πία Μέχλερ και Στέφανι Έιντζελ, τον οποίο δεν πέτυχαν παρά τις –ομολογουμένως ειλικρινείς– προθέσεις τους. Από την αδέξια σκηνοθεσία και τις άνοστες, καθόλου πειστικές ερμηνείες μέχρι το ρηχό συναισθηματικό βάθος των χαρακτήρων και το φορτωμένο με κλισέ σενάριο, η προχειρότητα αυτής της παραγωγής είναι εκκωφαντική.

Αντί για μια ανάλαφρη μοντέρνα κομεντί με ηρωίδες δύο Ευρωπαίες που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στη Νέα Υόρκη (Πία Μέχλερ, Τόνια Σωτηροπούλου), η ταινία στις καλύτερες στιγμές της θυμίζει αδιάφορη διαφήμιση. Παρά ακόμη και τις ξώφαλτσες απόπειρες να θιχτούν καταπιεστικές συμπεριφορές, όπως ο καθημερινός σεξισμός, είναι ξεκάθαρο πως εδώ «everything is not wonderful»...

ΗΠΑ, Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 79΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Everything is Wonderful

1
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 79 '
  • Πία Μέχλερ

Δύο Ευρωπαίες φίλες προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στη Νέα Υόρκη, ενώ βιώνουν διαδοχικές ερωτικές κι επαγγελματικές απογοητεύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.