Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας

3

H ζωή και το έργο του Σουηδού διάσημου δημιουργού συνδέονται εύστροφα κι εύστοχα, σε μια ειλικρινή σινεφίλ κατάθεση, που θολώνει συγκινητικά τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο μπροστά και το πίσω από την κάμερα.

Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας

Θαυμάστρια του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, τον οποίο είχε γνωρίσει και από κοντά, η Γερμανίδα σκηνοθέτις Μαργκαρέτε φον Τρότα («Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», «Hannah Arendt») επιστρέφει στη ζωή και το έργο του διάσημου Σουηδού αναζητώντας την κινηματογραφική κληρονομιά του.

Συζητώντας με συνεργάτες και παιδιά του Ίνγκ­μαρ Μπέργκμαν αλλά και κινηματογραφιστές της νέας γενιάς, επισκεπτόμενη τα μέρη όπου εκείνος δούλεψε (από το Μόναχο στη Στοκχόλμη και στο Φάρο) και συνδυάζοντας χαρακτηριστικές σκηνές ταινιών του με πληροφορίες από την καθημερινότητα, τις οικογενειακές στιγμές ή τα παιδικά χρόνια του, κάνει μια ειλικρινή σινεφίλ κατάθεση, η οποία συνδέει εύστροφα αληθινή ζωή και καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ θολώνει συγκινητικά τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο μπροστά και το πίσω από την κάμερα.

Γερμανία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας

Ingmar Bergman - Vermächtnis eines Jahrhundertgenies / Searching for Ingmar Bergman
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μαργκαρέτε Φον Τρότα

Συζητώντας με συνεργάτες και παιδιά του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν αλλά και κινηματογραφιστές της νέας γενιάς, η Γερμανίδα σκηνοθέτις Μαργκαρέτε φον Τρότα («Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ») ερευνά τη ζωή και το έργο του Σουηδού διάσημου δημιουργού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.