Μια Απίθανη Σχέση

2

Η ταινία πετυχαίνει τους στόχους της όσο απασχολείται με μια επιφανειακή μεν, αλλά ανάλαφρη κοινωνική κριτική, ξεθυμαίνει όμως πλήρως όταν το σκέρτσο και η χημεία των πρωταγωνιστών επισκιάζονται από μια σειρά εφηβικών αστείων και άστοχων σεναριακών ευρημάτων.

Μια Απίθανη Σχέση

Η ηχηρή απουσία της πολιτικής σάτιρας από το κινηματογραφικό προσκήνιο κάνει έμμεση επιστροφή με αυτήν την υβριδική ταινία, η οποία εκφέρει επίκαιρη κοινωνική κριτική μέσω ενός συμβατικού λαβ στόρι.

Σε πρώτο πλάνο ένας πρόσφατα απολυμένος δημοσιογράφος με κυνικό χιούμορ, ο οποίος βλέπει ξαφνικά την τύχη να του χαμογελάει. Σε ένα επίσημο γκαλά ξανασυναντά την παλιά του νταντά και νυν απαστράπτουσα υπουργό Εξωτερικών, η οποία διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ. Το δυναμικό αλλά μπλαζέ προφίλ της της στοιχίζει σε δημοτικότητα και γι’ αυτό προσλαμβάνει τον παλιό της γνωστό ώστε να δώσει ανάλαφρο τόνο στις ομιλίες της. Αναπόφευκτα, όπως προστάζει η παραδοσιακή χολιγουντιανή συνταγή, ο συγχρωτισμός τους θα αναβαθμίσει τη σχέση τους σε κάτι παραπάνω από επαγγελματική...

Μια Απίθανη Σχέση - εικόνα 1

Καθώς η πένα των σεναριογράφων Λιζ Χάνα («Απαγορευμένα Μυστικά») και Νταν Σέρλινγκ («Η Συνέντευξη») αποδομεί με απλά, εύστοχα αστεία τον παραλογισμό της αμερικανικής δημόσιας σφαίρας, σκιαγραφείται ανάλαφρα –αλλά ταυτόχρονα επιφανειακά– μια πραγματικότητα με καταργημένες αξιακές και ιδεολογικές σταθερές.

Όταν όμως ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Λεβάιν («50/50») καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στο πολιτικό σχόλιο και το ρομάντζο, βαθμολογείται με κάτω από τη βάση. Οι εναλλαγές ύφους γίνονται αδέξια, καθώς το αρχικό σκέρτσο δίνει τη θέση του σε εφηβικά αστεία κι εντελώς άστοχα αφηγηματικά ευρήματα, με την ταινία να απλώνεται αναίτια σε διάρκεια, κι έτσι να ξεθυμαίνει αφηγηματικά. Επιπλέον, παρά την πειστική ερμηνεία των Ρόγκεν - Θερόν στους ρόλους του ασύμβατου ζευγαριού, η χημεία τους δεν είναι αρκετή για να σώσει την παρτίδα.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Απίθανη Σχέση

Long Shot
2
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 125 '
  • Τζοναθαν Λεβάιν

Ένας πρόσφατα απολυμένος δημοσιογράφος συναντά την παλιά του νταντά και νυν υπουργό Εξωτερικών, η οποία διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ και τον προσλαμβάνει για να δώσει χιουμοριστικό τόνο στις ομιλίες της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.