Teen Spirit

2

Εύθραυστη φιγούρα και δυναμική παρουσία, η Ελ Φάνινγκ παίρνει πάνω της μια μελωδική εκδοχή του μύθου της Σταχτοπούτας, η οποία δεν παρεκκλίνει κεραία από ένα προβλέψιμα μελοδραματικό success story.

Teen Spirit

Ηθοποιός («Αι Ειδοί του Μαρτίου», «The Social Network») και σεναριογράφος («Η 9η Ζωή του Λουί Ντραξ»), ο γιος του οσκαρικού σκηνοθέτη Άντονι Μινγκέλα («Ο Άγγλος Ασθενής») Μαξ περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για να μας αφηγηθεί μια γραμμένη από τον ίδιο ποπ παραλλαγή του μύθου της Σταχτοπούτας. Το φόντο είναι η σύγχρονη, πολυπολιτισμική Βρετανία, το αλληγορικό ζητούμενο το όνειρο της επιτυχίας (και το τίμημά της) και πρωταγωνίστρια η Βάιολετ, μια συνεσταλμένη 17χρονη πολωνικής καταγωγής, η οποία ζει σε ένα μικρό νησί κοντά στα αγγλι­κά παράλια. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, φιλοδοξεί να γίνει ποπ τραγουδίστρια, όνειρο που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά όταν ένας Κροάτης πρώην τενόρος αποφασίζει να τη βοηθήσει σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων.

Εύθραυστη φιγούρα και δυναμική παρουσία, η Ελ Φάνινγκ παίρνει πάνω της αυτό το δραματικό one-woman-show, το οποίο δεν παρεκκλίνει κεραία από ένα προβλέψιμα μελοδραματικό success story. Χορεύει, μεθάει, κλαίει κι ερμηνεύει η ίδια τα τραγούδια της, αλλά ένας (καλλίφωνος) κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Teen Spirit

2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μαξ Μινγκέλα

Η Βάιολετ είναι μια συνεσταλμένη 17χρονη πολωνικής καταγωγής που ζει σ’ ένα μικρό βρετανικό νησί. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της, φιλοδοξεί να γίνει ποπ τραγουδίστρια, όνειρο που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά όταν ένας Κροάτης πρώην τενόρος αποφασίζει να τη βοηθήσει σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.