Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση

Ρεσιτάλ κακογουστιάς σε ένα reboot με ανεξέλεγκτη πλοκή και απούσα κάθε αίσθηση του μέτρου, το οποίο δυσφημεί το εξαιρετικό πρωτότυπο υλικό του δημιουργού του κόμικς Μάικ Μινόλα.

Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση

Πίσω στο 2004 ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έδινε (κινηματογραφική) ζωή σε έναν από τους πιο αντισυμβατικούς και συνάμα ρομαντικούς ήρωες που βγήκαν ποτέ από τις σελίδες των κόμικς. Ο Hellboy του Μάικ Μινόλα, ένας μοναχικός ανθρωπόμορφος δαίμονας με σαρδόνιο χιούμορ και αυτοκαταστροφικές συνήθειες, ήταν ο αντιήρωας που ταίριαξε γάντι με την ιδιοσυγκρασία του Μεξικανού σκηνοθέτη, εμπνέοντάς τον να γυρίσει μαζί του δύο περιπέτειες («Ο Ήρωας της Κόλασης», «Hellboy 2: Η Χρυσή Στρατιά»). Παρά τις όποιες αδυναμίες τους, οι ταινίες του Nτελ Τόρο διατήρησαν αναλλοίωτη τη νουάρ αισθητική και τα υπαρξιακά αδιέξοδα του Hellboy, τιμώντας τη δύναμη της φαντασίας του Μινόλα.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει το απ’ άκρη σ’ άκρη κακοφτιαγμένο reboot τού Νιλ Μάρσαλ («Η Κάθοδος»). Σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα horror στοιχεία του κόμικς και η αλήτικη συμπεριφορά του ερυθρού δαίμονα, το «Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση» παραδίδεται σε ένα ρεσιτάλ κακογουστιάς και χυδαιότητας. Το μέτρο χάνεται πολύ νωρίς στην ταινία, όταν στην εναρκτήρια σεκάνς ο Hellboy έρχεται αντιμέτωπος με μασκοφόρο παλαιστή-βρικόλακα, ενώ προοδευτικά τα όρια ανάμεσα στην περιπέτεια και την παρωδία γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτα.

Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση - εικόνα 1

Διότι η τωρινή αποστολή του Hellboy (στο ρόλο ένας ανεπαρκής Ντέιβιντ Χάρμπορ) είναι η διάσωση της ανθρωπότητας από τη μοχθηρή μάγισσα Νίμουε (Μίλα Γιόβοβιτς), η οποία ελέγχει κάθε μορφή κακού στη Γη και απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα. Οι φλύαρες μάχες με αποτρόπαια πλάσματα, η αδέξια (κατά)χρήση του gore, όπως επίσης η ανεξέλεγκτη, δίχως λογική πλοκή, έρχονται να συμπληρώσουν την πλήρη δυσφήμιση του έργου του Μινόλα, που δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν εδώ. Μετανοείτε...

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Hellboy: Ξαναγύρισα Από την Κόλαση

Hellboy
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 120 '
  • Νιλ Μάρσαλ

Ο Hellboy έρχεται αντιμέτωπος με τη μοχθηρή μάγισσα Νίμουε, η οποία αναγεννάται και απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.