Holy Boom

2

Ρεαλιστικής ατμόσφαιρας, αλλά σχηματικής σεναριακής ανάπτυξης προσπάθεια δραματικής αποτύπωσης της πολυπολιτισμικότητας, της πολύμορφης βίας και της μάχης για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Holy Boom

Τρεις ιστορίες μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας οδηγούν το κινηματογραφικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της τηλεοπτικής Μαρίας Λάφη, μέσα από τις οποίες αναδύεται η πολυπολιτισμικότητα, η πολύμορφη βία και η μάχη για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας. Δράμα χαρακτήρων με διαρκώς παρούσα την κοινωνική αναφορά, το «Holy Boom» αγκαλιάζει θερμά το ρεαλισμό, η σεναριακή του διάσπαση σε πολλούς χαρακτήρες, όμως, περιορίζει πολλούς απ’ αυτούς σε ένα απλό σχήμα.

Όπως τον Φιλιππινέζο Ίγκε, ο οποίος ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά (;) που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, χρεωμένοι στον μαχαιροβγάλτη Χαβιέρ. Αλλά ανάμεσα στα χαμένα γράμματα υπάρχει ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, οι πορείες των οποίων θα μπλεχτούν σύντομα με εκείνες των υπολοίπων. Όχι απόλυτα πειστικά είναι η αλήθεια, καθώς οι εξελίξεις βυθίζονται όλο και περισσότερο σε μια μελοδραματική απλοϊκότητα με προφανή κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, συνδεδεμένα και με μια ευθεία αλληγορία των Θείων Παθών.

Ελλάδα, Κύπρος. 2018. Διάρκεια: 99΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Holy Boom

2
  • Κοινωνική
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μαρία Λάφη

Ο νεαρός Φιλιππινέζος Ίγκε ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, όλοι τους συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Αρκουδότρυπα" σάρωσε το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου αποχωρεί από τη διοργάνωση με επτά βραβεία. Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/11/2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 13/11

Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Παρκ Τσαν-γουκ και Έντγκαρ Ράιτ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η "Gorgonà", η "Αρκουδότρυπα" και οι διαφορετικές Ελλάδες του 66ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δύο από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες τις διοργάνωσης ξεχωρίζουν για τις ριζοσπαστικές απεικονίσεις της χώρας που παρουσιάζουν στη μεγάλη οθόνη.

Θεαματικό αφιέρωμα του 8ου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ στο Studio Ghibli

Η αγαπημένη σινε-γιορτή των μικρών σινεφίλ, η οποία σηκώνει αυλαία την Δευτέρα 10/11, διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες των θεατών. Ανάμεσά του, ξεχωρίζει ένα ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων που ονομάζεται Studio Ghibli.

Συναρπαστικές γυναικείες ερμηνείες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Πρωταγωνίστριες που σαρώνουν στη μεγάλη οθόνη και δεν πρέπει να χάσετε τους κινηματογράφους.

Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις ξανά μαζί για την τέταρτη "Μούμια"

Το θρυλικό κινηματογραφικό ζευγάρι ετοιμάζεται για επιστροφή στο franchise που τους έκανε πασίγνωστους.

Pete Ohs, πώς έπεισες την Charli XCX να παίξει στην ταινία σου;

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συναντήσαμε τον σκηνοθέτη του "Erupcja" όπου πρωταγωνιστεί η σπουδαία ποπ μουσικός.