Holy Boom

2

Ρεαλιστικής ατμόσφαιρας, αλλά σχηματικής σεναριακής ανάπτυξης προσπάθεια δραματικής αποτύπωσης της πολυπολιτισμικότητας, της πολύμορφης βίας και της μάχης για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Holy Boom

Τρεις ιστορίες μιας αθηναϊκής πολυκατοικίας οδηγούν το κινηματογραφικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της τηλεοπτικής Μαρίας Λάφη, μέσα από τις οποίες αναδύεται η πολυπολιτισμικότητα, η πολύμορφη βία και η μάχη για επιβίωση που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της ελληνικής πρωτεύουσας. Δράμα χαρακτήρων με διαρκώς παρούσα την κοινωνική αναφορά, το «Holy Boom» αγκαλιάζει θερμά το ρεαλισμό, η σεναριακή του διάσπαση σε πολλούς χαρακτήρες, όμως, περιορίζει πολλούς απ’ αυτούς σε ένα απλό σχήμα.

Όπως τον Φιλιππινέζο Ίγκε, ο οποίος ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά (;) που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, χρεωμένοι στον μαχαιροβγάλτη Χαβιέρ. Αλλά ανάμεσα στα χαμένα γράμματα υπάρχει ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, οι πορείες των οποίων θα μπλεχτούν σύντομα με εκείνες των υπολοίπων. Όχι απόλυτα πειστικά είναι η αλήθεια, καθώς οι εξελίξεις βυθίζονται όλο και περισσότερο σε μια μελοδραματική απλοϊκότητα με προφανή κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, συνδεδεμένα και με μια ευθεία αλληγορία των Θείων Παθών.

Ελλάδα, Κύπρος. 2018. Διάρκεια: 99΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Holy Boom

2
  • Κοινωνική
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μαρία Λάφη

Ο νεαρός Φιλιππινέζος Ίγκε ανατινάζει με τους φίλους του ένα γραμματοκιβώτιο του ΕΛΤΑ. Έτσι θα καταστραφεί το γράμμα με τα ναρκωτικά που περιμένουν η Λένα και ο Μανού, ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη θεούσα κυρία Θάλεια και ένας πολύτιμος φάκελος από τα Τίρανα με παραλήπτη την Άντια, όλοι τους συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/11-3/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
28/11/2025

Σινεμά και ψυχανάλυση: Ο "Κρυμμένος" στον Δαναό

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μίκαελ Χάνεκε για μια μοναδική προβολή, συνοδεία συζήτησης, την Κυριακή 7/12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση".

Οι "Σμιλεμένες Ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Για τέσσερις προβολές με παρουσία του σκηνοθέτη και του Ελβετού γιατρού Ζουλιέν Γκριβέλ.

Για τον Γιάννη Οικονομίδη, το σινεμά είναι ένα όπλο

Συναντήσαμε τον κορυφαίο σκηνοθέτη στα Εξάρχεια και μιλήσαμε μαζί του, με αφορμή τη "Σπασμένη Φλέβα", την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο ενός έκπτωτου άντρα που προσπαθεί να σωθεί από τα χρέη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου.

Σπασμένη Φλέβα

Σε ένα σκληρό δράμα που αποκτά διαστάσεις μοντέρνας τραγωδίας, ο οικονομιδικός εξπρεσιονισμός "μαλακώνει", αλλά η αφηγηματική δύναμη παραμένει σαρωτική και η πολιτικοκοινωνική ματιά γίνεται οξυδερκέστερη και διεισδυτικότερη. | Powered by Uber.

Πέθανε Αγάπη μου

Μπεργκμανικό ψυχογράφημα που καταγγέλλει μέσα από μια εκκωφαντικά προφανή, επαναλαμβανόμενη και φλασάτη μανιέρα τα πατριαρχικά στερεότυπα και τον μεσοαστικό κομφορμισμό. | Powered by Uber.