Clandestinos

2

Παλιομοδίτικο στο κινηματογραφικό στιλ και απλοϊκό στα επαναστατικά μηνύματα πολιτικό θρίλερ.

Clandestinos

Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του πρόσφατου κουβανέζικου σινεμά, η πρώτη ταινία του Φερνάντο Πέρεζ («Life Is to Whistle») είναι ένα στρατευμένο πολιτικό θρίλερ που προσπαθεί, όχι απόλυτα πετυχημένα, να συνδυάσει τα –προπαγανδιστικά– επαναστατικά μηνύματά του με ένα δυναμικό, αγωνιώδες κινηματογραφικό ύφος. Στο δεύτερο τομέα, αν και οι περισσότερες αφηγηματικές ιδέες του μοιάζουν παλιομοδίτικες, τα καταφέρνει καλύτερα, κρατώντας τους χαρακτήρες σε ασφαλή απόσταση από τους τυπικούς, εντελώς μονοδιάστατους ηρωικούς αγωνιστές ενός απλοϊκού στόρι σαν αυτό: Φυλακισμένος αντιστασιακός, ο Ερνέστο υποπτεύεται τους πάντες. Δεν μπορεί να αντισταθεί όμως στον έρωτα της νεαρής Νερέιδα, με την οποία θα πολεμήσουν μαζί ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα. Δεν είναι Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα, αλλά ούτε και το «Μια Γυναίκα στην Αντίσταση».

Κούβα. 1987. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Clandestinos

2
  • Πολιτικό Θρίλερ
  • 1987
  • Διάρκεια: 98 '
  • Φερνάντο Πέρεζ

Φυλακισμένος αντιστασιακός, ο Ερνέστο υποπτεύεται τους πάντες. Δεν μπορεί να αντισταθεί όμως στον έρωτα της νεαρής Νερέιδα, με την οποία θα πολεμήσουν μαζί ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτές είναι οι υποψήφιες για Χρυσές Σφαίρες ταινίες που μπορούμε να δούμε στη Nova

Τα κινηματογραφικά φαβορί της 83ης τελετής θα δούμε στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
15/12/2025

10 περιπτώσεις στις οποίες ο Άγιος Βασίλης ήταν πραγματικά "λέρα"

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα μερικές από τις φορές που ο καλοσυνάτος άντρας μας έχει απογοητεύσει στη μεγάλη οθόνη.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 18/12

Άλλο ένα ταξίδι στην Πανδώρα του Τζέιμς Κάμερον, η Σίτνεϊ Σουίνι και η Αμάντα Σέιφριντ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.