Captain Marvel

2

Ελάχιστα πειστική δραματουργικά και πενιχρή σε νέες ιδέες, η ταινία αποζημιώνει τον θεατή με την ψυχαγωγική ερμηνεία της οσκαρικής Μπρι Λάρσον.

Captain Marvel

Χρειάστηκε να φτάσουν τις 21 οι παραγωγές της Marvel για να δούμε την πρώτη αυτόνομη ταινία υπερηρωίδας, με την τιμή να απονέμεται στην Captain Marvel, μία εκ των ισχυρότερων στην ιστορία της εταιρείας. Σε αντίθεση με το αντίπαλον δέος της Wonder Woman, η Captain Marvel δεν είναι Αμαζόνα, αλλά η θαρραλέα πιλότος πολεμικών αεροσκαφών Κάρολ Ντάνβερς. Όταν τη γνωρίζουμε στην ταινία όμως, η ίδια έχει ελάχιστες αναμνήσεις από το παρελθόν. Συντάσσει τις σούπερ δυνάμεις της στο πλευρό της τεχνολογικά προηγμένης φυλής των Κρι ενάντια στους ερπετόμορφους εξωγήινους Σκρουλ, η σύγκρουση μεταξύ των οποίων οδηγεί την Ντάνβερς στη Γη, όπου την περιμένει μια περιπέτεια αυτογνωσίας και μάχης ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς της.

Πανομοιότυπο στην εξέλιξη της πλοκής με κάθε άλλη ταινία της Marvel κι εξίσου ακίνδυνο σκηνοθετικά, το υπερηρωικό μπλοκμπάστερ πλασάρεται ως «φεμινιστικό» –αγνοεί όμως ακόμη και τη στοιχειώδη έννοια της λέξης–, λειτουργώντας ουσιαστικά (ή μήπως αποκλειστικά;) ως γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων και των επόμενων σινε-κεφαλαίων του πανίσχυρου στούντιο. Διότι η ελάχιστα πειστική δραματουργία του «Captain Marvel» αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο γίνονται αδέξιες αναφορές στην ποπ κουλτούρα κι επιτηδευμένες επισημάνσεις σε υποθέσεις συγγενών ταινιών, αφού βλέπετε έρχεται σύντομα και το «Avengers: Endgame»...

Captain Marvel - εικόνα 1

Βέβαια, λειψά αποδίδεται ακόμη και ο ίδιος ο μύθος της Captain Marvel. Ο πολύμορφος πολιτισμός των Κρι και Σκρουλ δεν απεικονίζεται παρά στιγμιαία, ενώ την περίπλοκη ψυχοσύνθεση της υπερηρωίδας αντικαθιστά μια μονοδιάστατη απεικόνιση ενός χαρακτήρα σε σύγχυση. Στον ελάχιστο χρόνο που προσφέρεται στην Μπρι Λάρσον να διασκεδάσει με τη στολή της στις σκηνές δράσης, τις μόνες αξιοπρόσεχτες στην ταινία, η οσκαρική ηθοποιός δεν καταφέρνει να σώσει αυτό το διεκπεραιωτικό μπλοκμπάστερ. Πρόκειται για ακόμη μία αδικαιολόγητα άτολμη επιλογή της Marvel να μην εκμεταλλευτεί τον εντυπωσιακό κόσμο ενός δικού της κόμικς και να μην αφήσει χώρο στο ταλέντο των σκηνοθετών Άννα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ («Half Nelson»).

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Captain Marvel

2
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 124 '
  • Ράιαν Φλεκ

Η Captain Marvel, εν μέσω του διαγαλαξιακού πολέμου των εξωγήινων Κρι με τους ερπετόμορφους Σκρουλ, οδηγείται στη Γη όπου καλείται να ανακαλύψει την αλήθεια για το παρελθόν της και να βρει τρόπο να σώσει την ανθρωπότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.