Οδηγός Cinema

Αδέλφια εξ Αίματος

Καίριο, πειστικό και καλοσκηνοθετημένο γκανγκστερικό δράμα με μνήμες από Σκορσέζε, «Γόμορρα» και «Dogman».

Αδέλφια εξ Αίματος

Η «γη της επαγγελίας» στην οποία παραπέμπει ο πρωτότυπος τίτλος του σκηνοθετικού ντεμπούτου των αδερφών Ντ’ Ινοτσένζο δεν είναι άλλη από τη διαφορετική, «μεγάλη ζωή» την οποία ονειρεύονται εκατομμύρια Ιταλοί (και όχι μόνο) που ζουν στη σκιά του σύγχρονου δυτικού ονείρου – και σε ένα στριμωγμένο διαμέρισμα μιας μονογονεϊκής οικογένειας σε ένα φτωχικό προάστιο της Ρώμης. Αυτοί είναι οι παιδικοί φίλοι Μίρκο και Μανόλο, οι οποίοι ένα βράδυ χτυπάνε με το αυτοκίνητο έναν περαστικό, προσπαθούν να το αποκρύψουν, αλλά όταν μαθαίνουν πως σκότωσαν έναν επικηρυγμένο από τη μαφία πληροφοριοδότη, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία που τους δίνεται.

Με οδηγό τις διδαχές της μεγάλης του Σκορσέζε σχολής και τις γκανγκ­στερικές ταινίες του Ματέο Γκαρόνε –κοινός ο μοντέρ της ταινίας και του «Γόμορρα», ενώ οι Ντ’ Ινοτσένζο είναι συνσεναριογράφοι του «Dogman»–, τα «Αδέλφια...» αναβαθμίζουν ένα κοινότοπο στόρι σε ένα καίριο, πειστικό περιπετειώδες θρίλερ, δραματικά (εξαιρετική η χρήση των δια­δοχικών ψεμάτων), σκηνοθετικά και σκηνογραφικά ενορχηστρωμένο σαν μια μοντέρνα και πολυεπίπεδη –από την ψυχολογική προσέγγιση μέχρι την κοινωνική κριτική– τραγωδία.

Ιταλία. 2018. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Αδέλφια εξ Αίματος

La Terra dell' Abbastanza / Boys Cry
3,5
  • Γκανγκστερική
  • 2018
  • Διάρκεια: 95 '
  • Νταμιάνο Ντ'Ινοτσένζο

Ένα βράδυ δύο παιδικοί φίλοι που μεγαλώνουν σε ένα φτωχικό προάστιο της Ρώμης χτυπούν με το αυτοκίνητό τους έναν περαστικό. Προσπαθούν να το αποκρύψουν, αλλά όταν μαθαίνουν πως σκότωσαν έναν πληροφοριοδότη που είχε επικηρύξει η μαφία, αντιλαμβάνονται ότι τους προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νίτραμ

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες για ένα ψυχολογικό θρίλερ υπόγειας έντασης και καλοσχεδιασμένου σασπένς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
19/05/2022

Τα Κορδόνια

Ανατομία των περίπλοκων, αντιφατικών οικογενειακών δεσμών και συμβιβασμών, η οποία δεν μπορεί να συντάξει σωστά τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και ιδέες της.

Το Κοστούμι

Δραματικό θρίλερ δωματίου και διαδοχικών ανατροπών από τον οσκαρικό σεναριογράφο του "Παιχνιδιού της Μίμησης".

Νύχτα της Φωτιάς

Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας για μια λυρική και ταυτόχρονα σκληρά ρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία χειρίζεται με ευαίσθητη ειλικρίνεια τις ηρωίδες, τα συναισθήματα και τα κοινωνικοπολιτικά της σχόλια.

Άνοιξη σε Μια Μικρή Πόλη

Χαμένο για χρόνια κινέζικο δράμα ημιτονίων και καταπιεσμένων παθών, από τις σημαντικότερες στιγμές του μεταπολεμικού ασιατικού σινεμά.

Κώδικας: Εκδίκηση

Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ταινιών δράσης ("Επιχείρηση Χρυσά Μάτια", "Casino Royale") κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει νεύρο σε μια άνιση περιπέτεια εκδίκησης, η οποία, όταν αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια της πλοκής, δεν έχει πια την παραμικρή πρωτότυπη ιδέα.

Έναρξη του φεστιβάλ Κανών με ζόμπι και Ζελένσκι

Μετά από μια πλήρη ακύρωση και μια χρονιά διστακτικής επανεκκίνησης, η μεγαλύτερη σινε-γιορτή σήκωσε αυλαία με ρεκόρ προσέλευσης, χαλαρή σινεφίλ διάθεση και έναν απρόσμενο καλεσμένο.