Ο Φαροφύλακας

2

Καλο-σκηνοθετημένη, αλλά χωρίς τη σεναριακή έμπνευση ή την ενδιαφέρουσα αφηγηματική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Ο Φαροφύλακας

Δανός σκηνοθέτης με πολυετή τηλεοπτική πείρα («The killing»), ο Κρίστοφερ Νίχολμ διαλέγει για πρώτη κινηματογραφική ταινία του μια βρετανική παραγωγή που καταθέτει τη δική της εκδοχή για το ακόμη άλυτο «μυστήριο της νήσου Φλάναν». Εκεί, 20 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Σκοτίας, τον Δεκέμβριο του 1900 τρεις φαροφύλακες αναλαμβάνουν την πολύμηνη βάρδιά τους. Την ανεμοδαρμένη ρουτίνα τους όμως θα διακόψει η ανακάλυψη ενός μυστηριώδους κιβωτίου γεμάτο χρυσό, το οποίο θα τους βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες.

Η φωτογραφία του Γιόργκεν Γιόχανσον («Μέρες Οργής», τα σίριαλ «The killing», «The bridge» και «Borgen») δίνει στο αφιλόξενο τοπίο απειλητική διάσταση και η ανθρώπινη απομόνωση τονίζει την κλειστοφοβική αίσθηση. Μεθοδικά ο Νίχολμ ανεβάζει την ψυχολογική ένταση και κλιμακώνει τη βία, σε ένα συναισθηματικά σκληρό και ρεαλιστικό θρίλερ, το οποίο φιλοδοξεί να λειτουργήσει και ως μελέτη των σκοτεινών ανθρώπινων παθών και παρορμήσεων. Καλο-σκηνοθετημένη, αλλά χωρίς τη σεναριακή έμπνευση ή την ενδιαφέρουσα αφηγηματική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 101' . Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Φαροφύλακας

Keepers / The Vanishing
2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 101 '
  • Κρίστοφερ Νίχολμ

Οι τρεις φαροφύλακες ενός μικρού νησιού 20 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Σκοτίας ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες κιβώτιο γεμάτο χρυσό, το οποίο θα τους βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.