Η Ταινία LEGO 2

2,5

Το τούβλινο σινε-σύμπαν δεν κάνει πια την ίδια εντύπωση, αν και παραμένει πιστό στο σαρκαστικό χιούμορ και στις ευρηματικές αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

Η Ταινία LEGO 2

Αφήνοντας αυτήν τη φορά τη σκηνοθετική επιμέλεια στον Μάικ Μίτσελ («Οι Ευχούληδες»), οι Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, το δημιουργικό δίδυμο ενός από τα ευρηματικότερα animations των τελευταίων χρόνων, προχωρούν στο σίκουελ της «Ταινίας LEGO» ως συν-σεναριογράφοι. Ξεκινούν λοιπόν από εκεί που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο φιλμ, με τα LEGO Duplo να εισβάλλουν στο Μπρίκσμπουργκ, το οποίο και καταστρέφουν. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη χειρότερα όταν, έπειτα από πέντε χρόνια, η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέψει για να απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Η περιπέτειά του συνεχίζει να διαθέτει το ειρωνικό χιούμορ και τις σινεφίλ αναφορές του πρώτου «LEGO», το έξυπνο concept του οποίου μιμείται – αναπόφευκτα. Το ενήλικο κοινό θα αντιληφθεί τη συνταγογραφημένη εκτέλεση, αν και η ιδέα των δύο αδερφών που «ελέγχουν», παίζοντας, την πραγματικότητα του τούβλινου σύμπαντος αξιοποιείται εδώ με εύστοχα μεταμοντέρνο, ακόμη και αλληγορικό τρόπο.

ΗΠΑ, Δανία. 2019. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ταινία LEGO 2

LEGO Movie 2
2,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μάικ Μίτσελ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η εισβολή των LEGO Duplo κατέστρεψε ολοσχερώς το Μπρίκσμπουργκ και η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέφει. Απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".