Μια Νύχτα στην Κόλαση

Ρεσιτάλ αδεξιότητας από ένα θρίλερ φαντασίας που θα ήθελε να λειτουργήσει ως ευθεία πολιτική αλληγορία, καταλήγει όμως σε κάτι πιο… σουρεαλιστικό κι από ακούσια παρωδία κακοστημένης σχολικής παράστασης.

Μια Νύχτα στην Κόλαση

Συνεχίζοντας στον ίδιο κινηματογραφικό δρόμο που άνοιξε με την ασπρόμαυρη κοινωνική παραβολή «Utopia: An Adult's Fairytale» του 2016, ο Νίκος Κουρού καταγγέλλει ξανά την καπιταλιστική απληστία και τη διαφθορά εξουσίας, προσθέτοντας τώρα και την αναβίωση της φασιστικής απειλής, με ένα αντισυμβατικό παραμύθι: Κάθε πενήντα χρόνια ένα τέρας τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, το οποίο διαφεντεύει ο άσπλαχνος γαιοκτήμονας Στασινός. Μόνον ο Αρτέμης αντιστέκεται στην απληστία και τις βρόμικες πρακτικές του, ο ίδιος που θα τολμήσει να τα βάλει με το ανίκητο τέρας έχοντας τη βοήθεια μιας κατάκοιτης γερόντισσας κι ενός μισότρελου λεπρού(;).

Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεσιτάλ αδεξιότητας από ένα θρίλερ φαντασίας που θα ήθελε να λειτουργήσει ως ευθεία πολιτική αλληγορία, καταλήγει όμως σε κάτι πιο… σουρεαλιστικό κι από ακούσια παρωδία κακοστημένης σχολικής παράστασης.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 82'. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Νύχτα στην Κόλαση

  • Φαντασίας
  • 2019
  • Διάρκεια: 82 '
  • Νίκος Κουρού

Κάθε πενήντα χρόνια ένα τέρας τρομοκρατεί τους κατοίκους ενός χωριού, το οποίο διαφεντεύει ο άσπλαχνος γαιοκτήμονας Στασινός. Μόνον ο Αρτέμης αντιστέκεται στην απληστία και τις βρόμικες πρακτικές του, ο ίδιος που θα τολμήσει να τα βάλει με το ανίκητο τέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.