Εγώ, η Όλγα

2

Η ελκυστική ασπρόμαυρη φωτογραφία και η εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας δεν αποζημιώνουν για τη φτωχή αφήγηση και την έλλειψη σκηνοθετικών ιδεών.

Εγώ, η Όλγα

Tη 10η Ιουλίου 1973, στην Πράγα, μια γυναίκα έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς. Μέχρι τότε η 22χρονη οδηγός Όλγκα Χεπνάροβα είχε βιώσει χρόνια εξευτελισμού και απόρριψης από τους συγγενείς και τις ερωτικές της συντρόφους, ενώ αντιμετώπιζε δισεπίλυτα ψυχολογικά προβλήματα.

Οι σκηνοθέτες Πετρ Κάζντα και Τόμας Βάινρεμπ εμβαθύνουν στην περίπλοκη ψυχοσύνθεση της Χεπνάροβα, τη σεξουαλική της καταπίεση και την άτεγκτη κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, σκαλίζουν όμως μόνο την επιφάνεια. Ο θεατής γοητεύεται εύκολα από τα ελκυστικά ασπρόμαυρα πλάνα και την εντυπωσιακή –αν και αρχικά επιτηδευμένη– ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Μιχαλίνα Ολσζάνσκα, απουσιάζουν όμως το ουσιαστικό σχόλιο, η σκηνοθετική δύναμη και η αφηγηματική πληρότητα που θα έκαναν την ταινία να διαπεράσει την οθόνη.

Τσεχία, Πολωνία. 2016. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FILMBOY PICTURES

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ, η Όλγα

I, Olga / Já, Olga Hepnarová
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Πετρ Κάζντα & Τόμας Βέινρεμπ

Η ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, η οποία το 1973, στην Πράγα, έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Συναρπαστικές γυναικείες ερμηνείες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Πρωταγωνίστριες που σαρώνουν στη μεγάλη οθόνη και δεν πρέπει να χάσετε τους κινηματογράφους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/11/2025

Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις ξανά μαζί για την τέταρτη "Μούμια"

Το θρυλικό κινηματογραφικό ζευγάρι ετοιμάζεται για επιστροφή στο franchise που τους έκανε πασίγνωστους.

Pete Ohs, πώς έπεισες την Charli XCX να παίξει στην ταινία σου;

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συναντήσαμε τον σκηνοθέτη του "Erupcja" όπου πρωταγωνιστεί η σπουδαία ποπ μουσικός.

Σεπιντέ Φαρσί: "Κρίνεται η ανθρωπιά μας για το αν μιλάμε για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη"

Συναντήσαμε τη σκηνοθέτρια του σπαρακτικού ντοκιμαντέρ "Κράτα τη Ψυχή σου στο Χέρι και Περπάτα" όπου απεικονίζονται οι τελευταίοι μήνες ζωής της φωτογράφου Φάτιμα Χασούνα.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (06-12/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κρίστι Μάρτιν: Ποια είναι η γυναίκα-θρύλος της αμερικανικής πυγμαχίας που υποδύεται η Σίντνεϊ Σουίνι

Το biopic Christy υπόσχεται ένταση, με τη Σουίνι ως μποξέρ, σε μία ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Μετά τη "Βουγονία", τι να περιμένουμε από τον Γιώργο Λάνθιμο;

Ο Γιώργος Λάνθιμος προσθέτει ακόμα μία άψογη ταινία στη φιλμογραφία του, ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του ομολόγησε πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα. Ώρα, λοιπόν, για μερικές σκέψεις πάνω στην έως τώρα καριέρα του Έλληνα δημιουργού.