Destroyer

Δραματικά και σεναριακά ισχνό αστυνομικό θρίλερ, το οποίο κερδίζει τις αρχικές εντυπώσεις από τη χρονικά σπαστή αφήγηση και την ερμηνεία της αγνώριστης Νικόλ Κίντμαν.

Destroyer

Αμακιγιάριστη, γερασμένη και σχεδόν αγνώριστη, η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Νικόλ Κίντμαν αποτελεί την αδιαμφισβήτητη ατραξιόν του «Destroyer», ενός δραματικού θρίλερ με υπαρξιακές ανησυχίες. Βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο των Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι, χολιγουντιανών σεναριογράφων επικών («Η Τιτανομαχία») και κωμικών («Ride Along») περιπετειών, η ταινία της εντελώς άνισης Κάριν Κουσάμα («AEon Flux», «Jennifer’s Body») επιχειρεί να εντάξει στην πλοκή ενός αστυνομικού μυστηρίου την πορεία προσωπικής κάθαρσης ενός «αμαρτωλού» χαρακτήρα· της Έριν Μπελ, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία μιας μυστικής αποστολής που στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφο κι εραστή της Κρις.

Ενώ όμως ερευνά ένα φόνο, διαπιστώνει πως πίσω του πιθανότατα βρίσκεται ο υπεύθυνος για την προσωπική τραγωδία της. Η χρονικά σπαστή αφήγηση και η «στεγνή» ερμηνεία της Κίντμαν κερδίζουν τις αρχικές εντυπώσεις, αλλά όσο η ιστορία αρχίζει να συνδέει με σαφήνεια παρόν και παρελθόν οι σεναριακές κοινοτοπίες αδυνατίζουν υπερβολικά τη δραματική ένταση. Οι χαρακτήρες γίνονται σχήματα, τα μηνύματα απλοποιούνται και όποιος έχει δει τρία φιλμ νουάρ έχει δει και το φινάλε του εκδικητικού ξεσπάσματος της Έριν.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Destroyer

2
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κάριν Κουσάμα

Προσπαθώντας να συνέλθει από την τραυματική εμπειρία μιας μυστικής αποστολής, η οποία στοίχισε τη ζωή στον συνάδελφο κι εραστή της, η Έριν Μπελ ερευνά ένα φόνο και υποπτεύεται πως πίσω του βρίσκεται ο υπεύθυνος για την προσωπική τραγωδία της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.