Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

3,5

Μια ξέφρενη και τρυφερή ανάγνωση του υπερηρωικού μύθου του Spider-Man, η οποία χάρη στις πρωτότυπες διασκεδαστικές ιδέες της αναζωογονεί συνολικά τα υπερηρωικά μπλοκμπάστερ.

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

Εκεί που πιστεύαμε πως όλες οι ιστορίες με τον αγαπημένο αραχνο-ήρωα έχουν ειπωθεί, έρχεται ένα ζωηρό animation να μας εκπλήξει ευχάριστα... Διότι η ταινία των Μπομπ Περσικέτι, Πίτερ Ράμσι και Ρόντι Ρόθμαν κατορθώνει να αναζωογονήσει πλήρως τις υπερηρωικές ταινίες εκεί που πάσχουν περισσότερο: στις φρέσκες ιδέες.

Στην ταινία ακολουθούμε τον Μάιλς, έναν έφηβο με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα, ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Ένα βράδυ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, η οποία του «μεταδίδει» τις γνωστές υπερδυνάμεις. Προτού προλάβει να μάθει το χειρισμό τους, γίνεται μάρτυρας μιας μάχης του κανονικού Spider-Man με τον μοχθηρό Κίνγκ­πιν, που ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων δια­στάσεων στον κόσμο μας, απειλώντας έτσι τη συνοχή του. Από αυτές ξεπηδούν πρωτόγνωρες εκδοχές του Spider-Man από άλλα σύμπαντα, στα οποία ο υπερήρωας έχει, μεταξύ άλλων, τη μορφή μεσήλικου με κοιλίτσα αλλά και μιας Ασιάτισσας μαθήτριας.

Εκτός από ξεκαρδιστικό, αυτό το εύρημα ενσαρκώνει αβίαστα αυτό που εκπροσωπεί διαχρονικά ο Spider-Man· τον φιλικό γείτονα δηλαδή, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Μια ιδέα παρηγορητική σε έναν κόσμο πολυπρόσωπων διαχωρισμών, που εδώ αποδίδεται με μια μεταμοντέρνα, ειλικρινή και βαθιά τρυφερή ανάγνωση. Όσο για το ίδιο το animation, ακολουθεί έναν ξέφρενο ρυθμό που διατηρείται σε ισορροπία παρά τις αναπάντεχες τροπές που παίρνει η αφήγηση. Επιπλέον τα πολύχρωμα, εκτυφλωτικά καρέ που συνδυάζουν το χειρόγραφο με τον ψηφιακό σχεδιασμό δημιουργούν την πρωτότυπη εικαστική αισθητική η οποία είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Η ταινία προβάλλεται με υπότιτλους, μεταγλωττισμένη αλλά και τρισδιάστατη.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: FEELGOOD ENT ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

Spider-Man: Into the Spider-Verse
3,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 117 '
  • Πίτερ Ράμσεϊ

Ένας έφηβος που μόλις απέκτησε τις δικές του αραχνο-δυνάμεις συμμαχεί με τον Spider-Man για να πολεμήσουν τον μοχθηρό Κίνγκπιν, ο οποίος ενεργοποιεί μια πύλη που επιτρέπει τη δίοδο παράλληλων διαστάσεων στον κόσμο μας και απειλεί τη συνοχή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.