Ο Δρόμος μας

1,5

Προπαγανδιστικό υλικό με ιστορικό, όχι όμως και κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Δρόμος μας

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, ένα στρατευμένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής του ίδιου του κόμματος, επιχειρεί να καταγράψει την αιωνόβια ελληνική κομμουνιστική ιστορία, την οποία συνδέει σχεδόν αποκλειστικά με τις εργατικές διεκδικήσεις και τους λαϊκούς αγώνες.

Το αρχειακό υλικό, η αφήγηση off και on camera (από γνωστούς ηθοποιούς), οι λιγοστές συνεντεύξεις και οι –άστοχα– δραματοποιημένες σκηνές διακατέχονται, απολύτως λογικά, από ένα προπαγανδιστικό, ηρωικό πνεύμα, το οποίο υπερασπίζεται σθεναρά την ορθόδοξη (μη συνεργατική) μαρξιστική-λενινιστική παράδοση, ομολογεί κάποιες λανθασμένες επιλογές (η Βάρκιζα, η πλήρης προσχώρηση στην ΕΔΑ, η δημιουργία του Συνασπισμού) και κοιτάζει το μέλλον «διαβάζοντας» τις θέσεις του 20ού συνεδρίου του κόμματος. Κατά βάση περιγραφικό χρονικό, το οποίο έχει σίγουρα ιστορικό, όχι όμως και κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Έγχρ. / Α/Μ. Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δρόμος μας

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Κώστας Σταματόπουλος

Η 100χρονη ιστορία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 2025;

Δείτε πώς το Φεστιβάλ θα σας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό σύμπαν κινουμένων σχεδίων και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη Σύρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/9

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στο μενού των προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Η γνώμη του "α" για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι

Το "Father Mother Brother Sister" έφερε στον Αμερικανό σκηνοθέτη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.